A woman cries as Interior Ministry officers block her way in front of the exit of Lubyanka metro station in Moscow March 29, 2010. Two blasts ripped through packed Moscow metro stations on Monday during rush hour, killing at least 34 people and wounding 18, Russian officials said. REUTERS/Alexander Natruskin  (RUSSIA - Tags: DISASTER CRIME LAW CIVIL UNREST TRANSPORT)
A woman cries as Interior Ministry officers block her way in front of the exit of Lubyanka metro station in Moscow March 29, 2010. Two blasts ripped through packed Moscow metro stations on Monday during rush hour, killing at least 34 people and wounding 18, Russian officials said. REUTERS/Alexander Natruskin (RUSSIA - Tags: DISASTER CRIME LAW CIVIL UNREST TRANSPORT)Vis mer

UD: - Ingen nordmenn drept eller skadd

Krisestab på den norske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Utenriksdepartementet har bekreftet at ingen nordmenn ble rammet av morgenens blodige selvmordsangrep i Moskva.

- Vi har fått en liste over navn, og utfra denne kan vi slå fast at det ikke er noen nordmenn eller skandinaver blant de drepte eller sårede, sier ministerråd Hilde Svartdal Lunde til Dagbladet.

- Vi vil likevel fortsatt ha kontakt med russiske myndigheter og sykehus for å finne ut om det er noen med norsk tilknytting som er drept eller såret. Det har vi hittil ingen indikasjon på, sier hun.

Minst 34 er så langt meldt døde. Et liknende antall er skadd.

• Er du i Moskva? Tips oss på mms/sms 2400, epost 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

Ministerråd Hilde Svartdal Lunde var på vei til jobb da eksplosjonen skjedde, og så en mengde brannbiler og sykebiler på vei til Lubjanka-stasjonen.

- Den norske ambassaden ligger ikke så langt unna denne stasjonen. Hvis du kjører bil i sentrum tar det kanskje 10 minutter. Ambassaden har satt i verk en krisestab, som betyr at alle tilgjengelige ressurser jobber utfra deres beredskapsplan, som ikluderer innhenting av informasjon om hva som har skjedd, om nordmenn er involvert og innrapportering av informasjonen til utenriksdepartementet i Norge.

LIVLØSE MENNESKER: Bilder fra et overvåkningskamera spres på nett.
LIVLØSE MENNESKER: Bilder fra et overvåkningskamera spres på nett. Vis mer

- Vi har også lagt ut informasjon på våre nettsider. Vi oppfordrer nordmenn i Russland om å ta kontakt dersom de har spørsmål, og pårørende hjemme i Norge om å ta kontakt med UD.

Ambassaden opplyser at hele t-banesystemet i Moskva er stengt, og at russiske myndigheter fraråder innbyggerne å ferdes med bil i sentrum av millionbyen.

- Det vi vet er at det har skjedd to eksplosjoner. Tallene på døde og sårede varierer, men det er snakk om rundt 35 døde og et stort antall sårede. Indikasjoner tilsier at det er snakk om selvmordsbombere, og russiske myndigheter jobber utfra at det er en terrorhendelse. Riksadvokaten har selv tatt kontroll over etterforskningen, sier hun.

MASSIVT: Over fem millioner passasjerer reiser med t-banen hver dag. Stasjonene hvor angrepene fant sted er uthevet med rød sirkel.
MASSIVT: Over fem millioner passasjerer reiser med t-banen hver dag. Stasjonene hvor angrepene fant sted er uthevet med rød sirkel. Vis mer