Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD: - Sender ikke norsk psykiater til Kongo

Utenriksdepartementet har ingen planer om å sende en norsk psykiater til Kongo for å bistå Tjostolv Moland.

FÅR IKKE NORSK PSYKIATER: 
Tjostolv Moland gestikulerer under onsdagens runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela.
Foto: SCANPIX
FÅR IKKE NORSK PSYKIATER: Tjostolv Moland gestikulerer under onsdagens runde i ankesaken mot han og Joshua French. I bakgrunnen Moland og French sin kongolesiske advokat, Likwela. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Utenriksdepartementet har ingen planer om å sende en norsk psykiater til Kongo for å bistå Tjostolv Moland.

Advokat Morten Furuholmen, som bistår de to dødsdømte nordmennene i Kongo, kommer i starten av neste uke til å be om et møte med UD. Han ønsker at norske myndigheter skal sende en norsk psykiater som skal sørge for at Moland får god oppfølging og de rette medisinene.

Det er imidlertid lite trolig at departementet vil kunne etterkomme dette ønsket.

- Det er først og fremst kongolesiske myndigheter som har ansvaret for både sikkerhet og helsetilbud for innsatte i kongolesiske fengsler, sier kommunikasjonsrådgiver Haakon Svane i UD til NTB.

Han understreker at det vil være en særdeles omfattende prosess å sørge for at norsk helsepersonell får slippe til og gi Moland hjelp i Kongo, og at dette ikke er aktuelt å sette i gang nå.

- Vi vil fortsette det arbeidet vi har gjort fra dag én for å sikre at de får best mulig, tilgjengelig helsebehandlingen. For oss betyr det at vi fortsatt vil være til stede i Kisangani, sier Svane. (NTB)

I KONGO: 
Advokat Morten Furuholmen snakker med pressen etter rettsmøtet onsdag.
Foto: SCANPIX
I KONGO: Advokat Morten Furuholmen snakker med pressen etter rettsmøtet onsdag. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media