Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD: - Stiller oss helt uforstående til påstandene

Ambassaden i Pakistan hevder de aldri ble varslet om tortur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet.no konfronterte i kveld Utenriksdepartementet med Azhar Iqbals påstander om grov mishandling og tortur i fengselet.

Rahilas far hevder han gjentatte ganger varslet ambassadens representanter om torturen, og mener ambassaden aldri tok dette opp med pakistanske myndigheter for å få dem til å stanse.

UD har i kveld snakket med ambassadør Jan Kanavin i Pakistan, som stiller seg uforstående til påstandene. UDs pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten sier til Dagbladet.no at ambassaden aldri fikk melding om Iqbal ble mishandlet eller torturert.

- I et tidlig tidspunkt, da han satt i politiarresten, ga han uttrykk for at han hadde blitt slått. Det ble umiddelbart tatt opp med politisjefen på stedet. Men så lenge han satt i fengselet fikk vi ingen melding om mishandling eller tortur, verken fra ham, eller fra hans advokat, sier Sandsten til Dagbladet.no.

Hun sier ambassaden bistod faren i en del praktiske ting mens han satt fengslet, og at det meste av kontaken foregikk via hans advokat.

- Men at vi skal ha kjent til tortur og mishandling mens han satt i fengselet stiller vi oss helt uforstående til, sier Sandsten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!