TILTALT FOR DRAP:  Joshua French er tiltalt for drap på medfange og kamerat Tjostolv Moland. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
TILTALT FOR DRAP: Joshua French er tiltalt for drap på medfange og kamerat Tjostolv Moland. Foto: Tore Bergsaker / DagbladetVis mer

UD: - Uforståelig med tiltale mot French

Spesialutsending sendt til Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet stiller seg uforstående til opplysningene om at Joshua French er tiltalt for drap på sin kamerat og medfange Tjostolv Moland.

Norske myndigheter har fått indikasjoner på at noe slikt kunne skje, men bekreftelsen kom først mandag. Da ble en spesialutsending straks sendt til Kongo, og han er nå kommet fram til Kinshasa.

Tjostolv Moland ble funnet død på cella si i den kongolesiske hovedstaden Kinshasa 18. august.

- Kongolesiske myndigheter inviterte Kripos til å bistå med obduksjon og etterforskning, og de kom fram til en felles konklusjon om at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallet til Moland, sier pressevakt Svein Michelsen i UD til NTB.

- French har fått mye besøk av norske representanter, også i går fikk han besøk. Han var naturlig nok opprørt over det som hadde skjedd, sier Michelsen. Han sier det ikke er noe nytt om helsetilstanden til French.

Målet til norske myndigheter er det samme som tidligere - å få den fengslede nordmannen hjem til Norge.

(NTB)