MARINAEN: Det er på dette feriestedet kidnappingen skal ha funnet sted. Norske UD jobber nå ut ifra at en norsk statsborger er blant de bortførte.
MARINAEN: Det er på dette feriestedet kidnappingen skal ha funnet sted. Norske UD jobber nå ut ifra at en norsk statsborger er blant de bortførte.Vis mer

UD: - Vi jobber ut ifra at det er en nordmann som er bortført

UD til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: UD opplyser til Dagbladet at de har grunn til å tro at en norsk statsborger er blant de kidnappede på Fillippinene.

-Vi jobber ut ifra at det er en norsk statsborger som er utsatt for bortføring. Vi har fått info fra filippinske myndigheter om at det er en nordmann, så vi ser ingen grunn til å betvile det, sier pressevakt i UD Veslemøy Salvesen, til Dagbladet.

Utenriksdepartementet vil likevel foreløpig ikke gi en endelig bekreftelse på at det er en nordmann som er kidnappet.

Norske UD har også hatt telefonmøte med den norske ambassaden i Manila, og har satt krisestab. Filippinsk politi opplyser til NTB at det er en nordmann blant de fire bortførte.

- Både UD og ambassaden jobber med saken. UD har satt krisestab, og vi jobber nå med å bekrefte opplysningene som foreligger, sier Salvesen.

En mystisk lapp er også funnet på stedet hvor nordmannen trolig ble kidnappet, melder nettstedet til presidenten på Filippinene.

På lappen står følgende beskjed: «Rettferdighet for vår kommandant: NPA»

NPA står for New Peoples Army, som er den militære greina til kommunistpartiet på Filippinene.

Saken oppdateres.