EKSPLOSJON: Her er de første bildene etter en eksplosjon på en metrostasjon i St. Petersburg. Vis mer

UD: - Vi oppfordrer alle nordmenn i St. Petersburg til å kontakte pårørende

Frykter at minst ti personer kan være døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka 14.00 i dag kom det meldinger om en eksplosjon på metroen i St. Petersburg.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax, som siterer guvernørens pressetalsmann, kan minst ti personer være døde og minst 50 personer være skadd som følge av hendelsen.

- Ta kontakt med pårørende

Pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, sier til Dagbladet at hun ennå ikke har bekreftede tall på hvor mange nordmenn som befinner seg i den russiske byen.

- Vi vil oppfordre alle til å ta kontakt med pårørende og si at de har det bra. Vi jobber nå med å forsikre oss om at ingen i området er rammet på noe vis. Det finnes ikke noen fullstendig oversikt over nordmenn som er der akkurat nå.

Nyhetsbyrået RT melder at eksplosjonen skal ha funnet sted da toget befant seg mellom stasjonene Tekhnologitsjeskij Institut og Sennaja Plosjtsjad, noe nyhetsbyrået får bekreftet fra National Antiterrorism Committee.

NØDETATER: Utenfor Sennaja Plosjtsjad-stasjonen i St. Petersburg. Foto: Reuters
NØDETATER: Utenfor Sennaja Plosjtsjad-stasjonen i St. Petersburg. Foto: Reuters Vis mer

Iverksatt sikkerhetstiltak

Alle metrostasjoner i byen skal være stengt, og alle personer skal være evakuert ut av stasjonene.

På Twitter melder metroen i Moskva at de kommer til å sette inn ekstra sikkerhetstiltak, og at de vil bistå i St. Petersburg dersom det er nødvendig.

Overfor RT sier National Antiterrorism Committee at de har økt beredskapen i byen, i frykt for et potensielt nytt angrep.

En talsperson ved Pulkovo flyplass i St. Petersburg sier til nyhetsbyrået TASS at de også har iverksatt sikkerhetstiltak som følge av hendelsen.

- Flyplassen har økt beredskapen, inkluderende sikkerhetskontroller ved inngangen og sikkerhetskontrollene før avgang, sier talspersonen.

NB, STERKE BILDER: Minst ti personer er drept i en eksplosjon på T-banen i St. Petersburg, melder statlige russiske medier ifølge DPA. Det er uklart hva som har forårsaket eksplosjonen. Det er stasjonen Sennaja Plosjtsjad som er rammet, ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA. Stasjonen er evakuert. Også flere andre T-banestasjoner i byen er stengt. ... Vis mer