UD: - Vis aktsomhet i Egypt

Lavsesong for norske turister i urolige områder.

 NORSK SOMMERSTED:  Hurghada er eneste sommersted for de store norske reiseoperatørene. FOTO: Amr Abdallah Dalsh, Reuters/NTB Scanpix.
NORSK SOMMERSTED: Hurghada er eneste sommersted for de store norske reiseoperatørene. FOTO: Amr Abdallah Dalsh, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksdepartementet fraråder nordmenn som ikke har strengt nødvendige ærend om å holde seg unna Kairo sentrum og sørlige deler av Sinai - med unntak av de store turiststedene. Der skal det være trygt.

- Vårt generelle råd er å vise aktsomhet ved reiser og opphold i Egypt.

- Etter meldingene om unntakstilstand i deler av Sinai i dag, har vi ikke fått nye informasjoner fra vår ambassade som gjør at vi foreløpig endrer de siste reiserådene fra 1. juli. Men vi følger situasjonen tett, og oppdaterer rådene på landsider.no, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Det var tidligere i dag avisa Al-Ahram meldte om unntakstilstand  - en formell tilstand der lover og regler blir satt til side.

Et par timer seinere - ved 14-tiden - avviser en talsmann for hæren overfor nyhetsbyrået Reuters at det er unntakstilstand.

- På vakt Men hæren «er på vakt» etter angrepet på flyplassen tidligere i dag, sier talsmannen.

Uansett er det ikke høysesong for norsk turister i de utsatte Sinai-områdene nå. Det er om vinteren de store reiseoperatørene sender tusenvis av nordmenn sørover til blant annet Charm el-Sheik.

Bare ett fly i uka - På denne tiden er det bare til Hurghada at Star Tour, Ving og Apollo sender nordmenn. Vi har om lag 50 gjester der nå, og jeg vil anta at Star Tour og Ving har omtrent det samme. Totalt sett dreier det seg om bare ett fly i uka på denne tiden, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til dagbladet.