Rhodos

UD advarer: - Kan få konsekvenser

Reisende nordmenn i Sør-Europa bør være ekstra påpasselige som følge av pågående brannfare.

BRANNFARE: Skogbranner har dominert store deler av terrenget på Rhodos den siste drøye uka. Foto: Spyros BAKALIS / AFP via NTB
BRANNFARE: Skogbranner har dominert store deler av terrenget på Rhodos den siste drøye uka. Foto: Spyros BAKALIS / AFP via NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet ber nordmenn på ferie i Sør-Europa være årvåkne og se an utviklingen i skogbrannene.

Evakuert

Flere tusen turister er evakuert fra Rhodos der skogbrannene har herjet den siste tida, men det er også store branner andre steder i Hellas, Italia og Kroatia.

- Det er svært alvorlig for landene som rammes, men kan også få store konsekvenser for nordmenn, sier UDs kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes.

– Det er viktig å holde seg oppdatert om situasjonen, lytte til råd fra lokale myndigheter, og følge deres instrukser. De som reiser med turoperatører, bør i tillegg søke informasjon fra reiseselskapet, sier Bogsnes.

På UDs sider opplyser departementet om følgende:

- Utenrikstjenesten er i tett dialog med lokale myndigheter og reiseoperatørene, og er klare til å bistå borgere som ikke er i besittelse av et reisedokument.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer