Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD advarer mot å reise ned og lete selv

Mange nordmenn er meldt savnet etter Tyfon-herjingen.

KAOS: Kystbyen Legazpi er hardt rammmet etter at tyfonen traff fredag. Utenriksdepartementet bekrefter at mange nordmenn er meldt savnet, og advarer samtidig mot å reise ned og lete selv. Foto: Nelson Salting / AP Photo
KAOS: Kystbyen Legazpi er hardt rammmet etter at tyfonen traff fredag. Utenriksdepartementet bekrefter at mange nordmenn er meldt savnet, og advarer samtidig mot å reise ned og lete selv. Foto: Nelson Salting / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet (UD) og den norske ambassaden i Manila fortsatte mandag arbeidet med å kartlegge nordmenn som er savnet etter tyfonen Haiyan.

UD har etablert sitt operasjonssenter i Oslo som arbeider for fullt med konsekvensene etter at den voldsomme tyfonen rammet Filippinene før helgen.

Mange nordmenn er meldt savnet gjennom bekymringsmeldinger, men arbeidet med å skaffe klare svar er vanskelig.

- Det er vanskelig å få kontakt med folk. Telefonnett, både for mobil og fasttelefoner, er rammet og der det er mobildekning finnes ikke strøm til lading av telefoner. Derfor er det er vanskelig å få god informasjon ut av disse områdene, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NTB.

I motsetning til andre lands myndigheter er man i UD tilbakeholdne med å gi noen tall på antall bekymringsmeldinger som er mottatt eller hvor mange norske statsborgere man antar er savnet etter uværet.

Enstad sier det foreløpig ikke er vurdert å sende inn egne mannskaper og viser til hvor stort det tyfonrammede området er.

Hun advarer også privatpersoner som selv vurderer å reise inn i områdene for å lete etter familiemedlemmer.

- Man skal jo tenke seg litt om før en gjør det, dette er områder som er preget av massive ødeleggelser, sier Enstad.

(NTB)