Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD advarer nordmenn i Beijing om fare for juleterror

Etter trusler mot populært turistområde.

 HOLDER VAKT I SANLITUN:  Nordmenn i Beijing må følge råd fra lokale myndigheter fordi det er kommet terrortrusler mot vestlige statsborgere i Sanlitun-området i Beijing, opplyser Utenriksdepartementet. Her holder tre kinesiske soldater vakt i området den 24. desember. Foto: REUTERS/Jason Lee
HOLDER VAKT I SANLITUN: Nordmenn i Beijing må følge råd fra lokale myndigheter fordi det er kommet terrortrusler mot vestlige statsborgere i Sanlitun-området i Beijing, opplyser Utenriksdepartementet. Her holder tre kinesiske soldater vakt i området den 24. desember. Foto: REUTERS/Jason Lee Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn i Beijing må følge råd fra lokale myndigheter fordi det er kommet terrortrusler mot vestlige statsborgere i julehøytiden, opplyser Utenriksdepartementet.

- Vi er kjent med at kinesiske medier har meldt om trusler mot vestlige borgere i Sanlitun-området i Beijing i julen. Vi følger nøye med på dette, og vi har bedt nordmenn i byen om å være forsiktige og følge alle råd og påbud fra kinesiske myndigheter, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Lunde i UD til NRK.

Den norske ambassaden i Beijing har lagt ut informasjon om situasjonen på sitt nettsted. Det samme har flere andre vestlige ambassader i Beijing gjort.

Sanlitun er et område i Beijing som er populært blant utlendinger. Mange kjøpesentre, butikker, barer og restauranter ligger i denne bydelen, og trafikken er ekstra stor i julen.

Tungt bevæpnede kinesiske elitesoldater er utplassert i Sanlitun, og det gjennomføres utvidede kontroller av personer, varer og kjøretøy. Søppelbøtter blir undersøkt hver halvtime.

Det er uklart hvem som har fremsatt truslene, men myndighetene frykter først og fremst anslag fra muslimske uigurer. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media