UD-ansatt sammenligner Israel med Nazi-Tyskland

40 bildemontasjer spres i epost. Vekker sterke reaksjoner. Ambassaderåd: - Dette kjente jeg ikke til.

KJENTE BILDER: Bildene som brukes i mailen, som går verden rundt, er velkjente fra mediedekningen av konflikten i Midtøsten. Foto: Skjermdump
KJENTE BILDER: Bildene som brukes i mailen, som går verden rundt, er velkjente fra mediedekningen av konflikten i Midtøsten. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se alle fotomontasjene som ble sendt i eposten her. NB: Sterke bilder!

(Dagbladet.no): Et kjedebrev fra en av Utenriksdepartementets epost-adresser skaper reaksjoner i Israel og blant Israel-venner ellers i verden. I brevet blir Israels krigshandlinger på Gaza blir sammenlignet med nazistenes utryddelse av jøder under andre verdenskrig.

Over 40 bilder der situasjoner fra utryddelsesleirene på 40-tallet og krigshandlingene i Gaza er montert sammen, blir sendt som vedlegg til mailen fra den norske UD-ansatte.

Hva er det du sier?Det er tre norske ansatte ved den norske ambassaden i Riyadh, ambassadør Jan Bugge-Mahrt, ambassaderåd Torgeir Fjærtoft og sekretæren som har videresendt sterkt israelskkritiske synspunkter fra sin epostaddresse i Utenriksdepartementet.

- Hva er det du sier, dette kjente jeg ikke til, svarer ambassaderåd Torgeir Fjørtoft da Dagbladet.no ringer onsdag morgen.Fjærtoft opplyser at alle de norske ved ambassaden har diplomatstatus.

- Er det i orden at ansatte ved en norsk ambassade gir uttrykk for personlige politiske oppfatninger fra sin epostadresse i utenriksdepartementet?- Jeg har ikke fullmakt til å svare på et slikts spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.