UD-ansatt sammenligner Israel med Nazi-Tyskland

40 bildemontasjer spres i epost. Vekker sterke reaksjoner. Ambassaderåd: - Dette kjente jeg ikke til.

KJENTE BILDER: Bildene som brukes i mailen, som går verden rundt, er velkjente fra mediedekningen av konflikten i Midtøsten. Foto: Skjermdump
KJENTE BILDER: Bildene som brukes i mailen, som går verden rundt, er velkjente fra mediedekningen av konflikten i Midtøsten. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se alle fotomontasjene som ble sendt i eposten her. NB: Sterke bilder!

(Dagbladet.no): Et kjedebrev fra en av Utenriksdepartementets epost-adresser skaper reaksjoner i Israel og blant Israel-venner ellers i verden. I brevet blir Israels krigshandlinger på Gaza blir sammenlignet med nazistenes utryddelse av jøder under andre verdenskrig.

Over 40 bilder der situasjoner fra utryddelsesleirene på 40-tallet og krigshandlingene i Gaza er montert sammen, blir sendt som vedlegg til mailen fra den norske UD-ansatte.

Hva er det du sier?Det er tre norske ansatte ved den norske ambassaden i Riyadh, ambassadør Jan Bugge-Mahrt, ambassaderåd Torgeir Fjærtoft og sekretæren som har videresendt sterkt israelskkritiske synspunkter fra sin epostaddresse i Utenriksdepartementet.

- Hva er det du sier, dette kjente jeg ikke til, svarer ambassaderåd Torgeir Fjørtoft da Dagbladet.no ringer onsdag morgen.Fjærtoft opplyser at alle de norske ved ambassaden har diplomatstatus.

- Er det i orden at ansatte ved en norsk ambassade gir uttrykk for personlige politiske oppfatninger fra sin epostadresse i utenriksdepartementet?- Jeg har ikke fullmakt til å svare på et slikts spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer