UD-ansatte misbrukt i Nigeria-svindel

Navn til ansatte brukt i e-postmeldinger av Nigeria-svindlere for å lure penger fra nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Navn til ansatte i Utenriksdepartementet har blitt brukt i e-postmeldinger av Nigeria-svindlere for å lure penger fra nordmenn.

- Det har blitt sendt e-poster tilsynelatende fra ansatte i UD som bekrefter at mottakeren har vunnet et større beløp i et lotteri, sier kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet til NRK.

E-postmeldingene som er blitt sendt, er såkalte Nigeria-brev der mottakeren blir bedt om å overføre en pengesum for så å motta en stor pengegevinst. Men når pengene er overført, forsvinner avsenderen av den opprinnelige e-postmeldingen.

Svindlerne har brukt e-postadresser som ser ut som om de kommer fra ansatte ved den norske ambassaden i London og konsulatet i Edinburgh.

Jahnsen mener svindlerne har brukt UD-ansattes navn for å fremstå med troverdighet.

- Det virker åpenbart at man her har misbrukt UDs e-posttjenester for å inngi tillit til de som har mottatt e-posten, sier han.

UD kjenner til en konkret sak der en nordmann har blitt svindlet for penger etter å ha mottatt en av disse e-postmeldingene med falsk avsender fra en UD-ansatt, men vil ikke opplyse hvor stort pengebeløpet var i denne saken.

UD advarer folk mot å la seg friste, og vil forfølge saken. Økokrim er blitt informert, og det er også New Scotland Yard i Storbritannia.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer