Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD avviser Dagbladets framstilling

Utenriksminister Knut Vollebæk ble skjelt ut etter noter da han møtte Jugoslavias president Slobodan Milosevic i Beograd, skriver Dagbladet. Utenriksdepartementet avviser Dagbladets framstilling som mildt sagt feilaktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kjenner oss overhodet ikke igjen i beskrivelsen i Dagbladet, sier pressetalsmann i Utenriksdepartementet, Ingvard Havnen, i en kommentar til NTB.

Vollebæk ble ifølge Dagbladet hånet, ydmyket og sjikanert av Milosevic da han i forrige uke kom til Beograd for å be Milosevic godta stormaktenes fredsplan for Kosovo. Milosevic ga etter sigende klar beskjed om at han ikke hadde den minste respekt for den norske utenriksministeren og OSSE-formannen, og anklaget Vollebæk for å være en løpegutt for USA.

- Et vanskelig møte

- Det ble ikke sagt noe slikt. Om det er det som var ment, er en annen sak, sier Havnen, som selv var til stede under møtet. Han betegner atmosfæren som «korrekt nok», men innrømmer at det ikke var noen «hyggesamtale».

- Det var et vanskelig møte, meget åpenhjertig og med klar tale, lyder UDs offisielle framstilling.

Med sin sedvanlige blanding av smiger og hatske utfall skal Milosevic under hele samtalen stadig ha avbrutt Vollebæk. Da Vollebæk kritiserte jugoslaviske myndigheter for å ha trakassert OSSE-observatører på grensen mellom Makedonia og Kosovo, fikk han ifølge Dagbladets framstilling en ny skyllebøtte til svar.

Hard tone

Den tyske utenriksministeren Joschka Fischer skal ha blitt utsatt for samme behandling av Milosevic noen dager senere. Milosevic var, som under møtet med Vollebæk, overhodet ikke villig til å lytte til oppfordringene om å godta en NATO-ledet fredsstyrke i Kosovo.

Vollebæk selv innrømmet etter møtet at tonen hadde vært hard, men sa at samtalen foregikk i diplomatiske former.

(NTB)