- ANGREP MED MURSTEIN: Ifølge lokale medier angrep 38-åringen som nå er bekreftet drept en serbisk politimann med en murstein. Foto: Videograb fra reportasje om saken, med tillatelse fra RTS
- ANGREP MED MURSTEIN: Ifølge lokale medier angrep 38-åringen som nå er bekreftet drept en serbisk politimann med en murstein. Foto: Videograb fra reportasje om saken, med tillatelse fra RTSVis mer

UD bekrefter at sikkerhetsstyrker drepte nordmann i Serbia

De pårørende er varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått bekreftet identiteten til mannen som døde i en skyteepisode med serbisk politi, opplyser fungerende kommunikasjonssjef i UD Frode O. Andersen til NTB.

Han opplyser at mannen er 38 år gammel, men vil ikke komme med flere detaljer.

- Vi har fått rapport fra politiet i Serbia om hendelsesforløpet, sier Andersen.

- Angrep politimann Den drepte 38 år gamle mannen kommer fra Hordaland, opplyser politiet til Dagbladet. Han skal ha vært bosatt i byen Presevo sør i Serbia, ved grensen mot Makedonia.

Ifølge lokale medier angrep 38-åringen en serbisk politimann med en murstein. Nordmannen skal ha slått politimannen i hodet, og dermed klart å sikre seg politimannens automatvåpen. Deretter løsnet han skudd mot en minibuss med serbiske soldater, og til slutt ble han drept av medlemmer av det serbiske gendarmeriet - en paramilitær styrke med politimyndighet, melder den albanskspråklige nettavisen Titulli.

Politiske spenninger Sylo Taraku, generalsekretær i organisasjonen LIM (likestilling, integrering og mangfold), forteller at Presevodalen sør i Serbia er preget av politiske spenninger.

- Det er lite tillit mellom folket og politiet, sier Taraku til VG.

Presevo ligger i Serbia like ved grensen til både Kosovo og Makedonia. Området var mellom 1999 og 2001 åsted for en væpnet konflikt etter at en lokal albansk gerilja gjorde opprør mot Milosevic-regimet i Serbia.

I etterkant av konflikten har spesialpoliti og militære styrker vært sterkt til stede i dalen. Streng grensekontroll blir håndhevet for å stanse våpensmugling.

(NTB)