Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD bekrefter: Norsk statsborger er arrestert i Colombia

Vedkommende vil bli tilbudt konsulær bistand på vanlig måte, opplyser UD.

PÅGREPET: Colombiansk politi har pågrepet 13 personer i en større operasjon etter 17 måneders etterforskning, en av dem er en nordmann.
PÅGREPET: Colombiansk politi har pågrepet 13 personer i en større operasjon etter 17 måneders etterforskning, en av dem er en nordmann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om denne saken? Tips oss på 2400 0000, e-post: 2400@db.no

(Dagbladet): En nordmann ble i går utpekt som en av hovedmennene i en stor opprulling av en kokainsmuglerliga i Colombia.

- Vi kan bekrefte at en norsk statsborger er arrestert i Colombia. Vedkommende vil tilbys konsulær bistand på vanlig måte, skriver UD i en sms til Dagbladet.

UD skriver også at spørsmål om grunnlaget for arrestasjonen og videre prosess må stilles til colombianske myndigheter.

13 pågrepet

NTB skrev i går at colombiansk politi har pågrepet 13 personer i en større operasjon etter 17 måneders etterforskning.

Det opplyste Jorge Luis Vargas, leder for det colombianske kriminalpoliti- og etterretningsdirektoratet Dijin til den colombianske radiostasjonen W Radio.

Aksjonen skjedde i samarbeid med landets narkotikapoliti DEA. Seks av pågripelsene fant sted i Cartagena og Turbo. Blant dem var nordmannen, som omtales ved kallenavnet Jean og som er bosatt i Cartagena, ifølge NTB.

12 milloner dollar

Den mistenkte lederen for smuglerligaen, en mann ved alias Villa, skal ha hatt ansvar for å skaffe kokain, ifølge NTB, mens nordmannen skal ha distribuert stoffet.

Sju personer er pågrepet i internasjonalt farvann, nær Acapulco i Mexico, med 1022 kilo kokain. Videre er fire pågrepet i bukta utenfor Cartagena med 450 kilo narkotika, opplyser politiet.

Virksomheten kan ha gitt smuglerligaen inntekter på opptil 12 millioner dollar per måned, opplyser Vargas.

- Nordmannen kontaktet personene som skulle frakte kokainen. Dette gjorde han ved å utnytte turister, sier Vargas.

Gjemt i sielbåter

På gatene i turistbyen Cartagena skal nordmannen ha tilbudt turister «billige» utflukter med seilbåter og unngått kontroll av havnemyndighetene.

- Han gjemte stoffet i seilbåtene. Stoffet ble derfra overflyttet til hurtiggående båter og målet var å sende det videre til land i Mellom-Amerika og USA. Turistene hadde ikke kjennskap til det som foregikk, sier Vargas ifølge NTB.

Nordmannen ankom Colombia i 2016 etter å ha sonet en narkotikadom i Norge. I Colombia var han nettverkets «finanssjef» fordi han hadde internasjonale kontakter, ifølge HSB Noticias.

Nettverket som nordmannen mistenkes for å ha tilhørt, har koblinger til Gulfklanen, en av de største organiserte kriminelle grupperingene i Colombia, ifølge politiet.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!