Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orkanen «Matthew» - USA:

UD ber nordmenn i Florida om å registrere seg

Utenriksdepartementet ber nordmenn som oppholder seg i områdene som blir rammet av orkanen Matthew om å registrere seg på reiseregistrering.no.

TREFFER I NATT: Orkanen Matthew treffer Florida i natt. Bildet er fra Melbourne der nedbøren er kommet i forkant av orkanen. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix
TREFFER I NATT: Orkanen Matthew treffer Florida i natt. Bildet er fra Melbourne der nedbøren er kommet i forkant av orkanen. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressevakt i UD Marte Lerberg Kopstad opplyser at departementet er i kontakt med ambassaden i Washington og generalkonsulatene i Houston og New York og følger situasjonen tett.

– Norske borgere som oppholder seg i området bør holde seg orientert om situasjonen og følge råd fra lokale myndigheter. Vi anbefaler også registrering på reiseregistrering.no. Det er også lagt ut oppdatert informasjon på landsidene på Regjeringen.no og på ambassadens hjemmeside, sier Kopstad.

Ingen bekymringsmeldinger

UD har så langt mottatt noen få henvendelser, men ingen bekymringsmeldinger i forbindelse med orkanen, som har kostet minst 136 mennesker livet da den rammet Haiti tidligere i uken.

Uværet er ventet å ramme kysten av Florida sent torsdag kveld lokal tid, natt til fredag norsk tid.

I delstatene Florida, Georgia og South Carolina har over 2 millioner mennesker fått ordre om å evakuere. Av dem befinner 1,5 millioner seg i Florida.

- Tar dette på største alvor

Norske Charlotte Berg befinner seg på et hotellrom ved Miami Beach i Florida og venter på at Matthew treffer delstaten med vindstyrker på opptil 70 meter per sekund.

- Foreløpig har vi fått beskjed om å holde oss på hotellrommet, men blir det evakuering, er vi klare. Det er mange innbyggere som allerede har dratt, sier Charlotte Berg (28) til Nettavisen.

Norske Per Asle Rustad (54) er på familieferie i Orlando, der lokale myndigheter har kommet med sterke advarsler.

- Folk tar dette på største alvor. Butikker er utsolgt for vann og flere bensinstasjoner har gått tom for bensin. Det er tydelig at mange forbereder seg på å skalke lukene og holde seg innendørs i flere dager, sier norske Per Asle Rustad (54) til TV 2.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!