Orkanen «Matthew» - USA:

UD ber nordmenn i Florida om å registrere seg

Utenriksdepartementet ber nordmenn som oppholder seg i områdene som blir rammet av orkanen Matthew om å registrere seg på reiseregistrering.no.

TREFFER I NATT: Orkanen Matthew treffer Florida i natt. Bildet er fra Melbourne der nedbøren er kommet i forkant av orkanen. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix
TREFFER I NATT: Orkanen Matthew treffer Florida i natt. Bildet er fra Melbourne der nedbøren er kommet i forkant av orkanen. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pressevakt i UD Marte Lerberg Kopstad opplyser at departementet er i kontakt med ambassaden i Washington og generalkonsulatene i Houston og New York og følger situasjonen tett.

– Norske borgere som oppholder seg i området bør holde seg orientert om situasjonen og følge råd fra lokale myndigheter. Vi anbefaler også registrering på reiseregistrering.no. Det er også lagt ut oppdatert informasjon på landsidene på Regjeringen.no og på ambassadens hjemmeside, sier Kopstad.

Ingen bekymringsmeldinger

UD har så langt mottatt noen få henvendelser, men ingen bekymringsmeldinger i forbindelse med orkanen, som har kostet minst 136 mennesker livet da den rammet Haiti tidligere i uken.

Uværet er ventet å ramme kysten av Florida sent torsdag kveld lokal tid, natt til fredag norsk tid.

I delstatene Florida, Georgia og South Carolina har over 2 millioner mennesker fått ordre om å evakuere. Av dem befinner 1,5 millioner seg i Florida.

- Tar dette på største alvor

Norske Charlotte Berg befinner seg på et hotellrom ved Miami Beach i Florida og venter på at Matthew treffer delstaten med vindstyrker på opptil 70 meter per sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer