Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD ber nordmenn på reise komme hjem

Utenriksdepartementet ber nordmenn på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig. Samtidig fraråder de alle reiser til utlandet som følge av virusutbruddet.

Lørdag formiddag ber Utenriksdepartementet nordmenn på reise i utlandet om å komme hjem så snart som mulig. Departementet presiserer at rådet ikke gjelder nordmenn som bor permanent i utlandet.

- Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

CORONAVIRUS: Dagbladets reporter er på plass på Oslo lufthavn etter at beskjeden om at nordmenn på utenlandsreise bes om å komme hjem. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Coronaviruset

Dette begrunnes med at land kan innføre reiserestriksjoner, at man kan bli satt i tvungen karantene etter reise fra land med coronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger kan bli kansellert, eller at det kan iverksettes andre tiltak.

- Norske borgere som bor fast i utlandet bør forholde seg til lokale myndigheters råd og veiledning. Helsesystemene i land med smitteutbrudd opplever stor belastning. Når situasjonen endrer seg så raskt, er det riktig å gi dette rådet.

GARDERMOEN: Helene Legernes ankom nylig fra New York. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Samtidig opplyser Erna Solberg om at alle reiser til utlandet frarådes.

- Vi står i en alvorlig og stadig mer uforutsigbar situasjon. Vår prioritet er å ivareta liv og helse. Det krever ekstraordinære grep. Situasjonen endrer seg raskt i mange land og derfor fraråder vi reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier statsminister Erna Solberg.

NYE TILTAK: Det er innført restriksjoner slik at alle reisende fra land utenfor norden skal i 14 dagers karantene. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

750 smittet

Fredag bekreftet Folkehelseinstituttet at 750 personer er bekreftet smittet. Det totale antallet har steget det siste døgnet, og vil oppdateres lørdag ettermiddag.

Blant de smittede er 28 personer innlagt på sykehus, og én person er blitt bekreftet omkommet som følge av coronavirusinfeksjon.

Hele Norges coronakart