Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD ber Sør-Afrika gi avkall på immunitet etter at antatt beruset diplomat kolliderte med kvinne

Politiet har opplyst at føreren var beruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Afrikas ambassadør Queen Anne Zondo ble mandag kalt inn på teppet for en samtale med Utenriksdepartementets protokollsjef om saken.

- Vi ser meget alvorlig på denne hendelsen. Utenlandske diplomater har selvfølgelig en plikt til å følge norsk lov, selv om de har diplomatisk immunitet, sier pressevakt Ane Lunde til NTB.

Kjøring i beruset tilstand er et svært alvorlig lovbrudd, understreker hun.

- Det vi nå har gjort overfor Sør-Afrika, er å be om at de gir fullt avkall på den diplomatiske immuniteten, slik at diplomaten kan avhøres av norsk politi og saken avgjøres rettslig i Norge, sier Lunde.

Utenriksdepartementet har bedt sørafrikanerne om en rask avklaring.

Trafikkulykken skjedde da en sørafrikansk diplomat i 50-årene kolliderte med en 28 år gammel kvinne natt til søndag. Ifølge politiet var diplomaten beruset. Kvinnen ble sittende fastklemt etter ulykken og måtte frigjøres av brannvesenet. Hun ble sendt til sykehus med smerter.

Sør-Afrikas ambassadør opplyser mandag at hun venter på råd fra myndighetene i Pretoria om hvordan saken skal tas videre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media