Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD-diplomater til Algerie

Tunis/Oslo (NTB): De to norske diplomatene Odd Wibe og Kjell Østrem drar i ettermiddag til Algerie fra Tunis. Norge føyer seg dermed inn i rekken av land som forsøker å gjøre noe med blodbadet i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU har måttet konstatere at deres forsøk på dialog møtte svært liten respons da en tremannsdelegasjon besøkte landet mandag og tirsdag.

Wibe er regionalrådgiver for Midtøsten i Utenriksdepartementet, og Østrem er ambassadør i Tunis. De to drar alene med fly i 16.30-tida, får NTB opplyste ved ambassaden i Tunis.

Wibe og Østrem er ventet tilbake til Tunis mandag kveld. Norske myndigheter ønsker ikke å gi opplysninger om programmet for besøket.

Myndighetene i Algerie er på vakt mot det de oppfatter som innblanding i indre anliggender. Ambassadør Wibe sier i et intervju med NRK Radio at det kan bli aktuelt å tilby katastrofepsykiatre og annet helsepersonell, som landet mangler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!