UD feilsendte 1,5 millioner til Høgskolen i Bodø

Skulle rett på konto til den Tschudi-styrte stiftelsen.

FEILSENDTE: Her er utenriksminster Jonas Gahr Støre (Ap) under pressekonferansen der han avviser at han var inhabil da UD bevilget seks millioner til Senter for nordområdelogistikk, som var intitiert av vennen Felix Tschudis selskap. I dag kan Dagbladet fortelle at penger som skulle direkte til stiftelsen ledet av Tschudi ved en feil ble sendt til Høgskolen i Bodø, som først koordinerte oppstarten av stiftelsen. Pengene skulle ha gått direkte til senteret. Foto: Berit Roald / Scanpix
FEILSENDTE: Her er utenriksminster Jonas Gahr Støre (Ap) under pressekonferansen der han avviser at han var inhabil da UD bevilget seks millioner til Senter for nordområdelogistikk, som var intitiert av vennen Felix Tschudis selskap. I dag kan Dagbladet fortelle at penger som skulle direkte til stiftelsen ledet av Tschudi ved en feil ble sendt til Høgskolen i Bodø, som først koordinerte oppstarten av stiftelsen. Pengene skulle ha gått direkte til senteret. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Totalt bevilget Jonas Gahr Støre seks millioner kroner til Senter for nordområdelogistikk, en stiftelse initiert av hans venns selskap Tschudi Shipping Company.

Dagbladet kan i dag fortelle at 1,5 millioner kroner av de seks millionene ble ved en feil sendt til Universitetet i Nordland, tidligere Høgskolen i Bodø.

Feilen ble raskt oppdaget og UD-millionene ble overført direkte på kontoen til stiftelsens der Støres venn siden barndommen, Felix Tschudi, var styreleder.

- Burde vurdert Nå mener en rekke jussprofessorer at Støre burde ha bedt lovavdeling ved Justisdepartementet om å vurdere hans habilitet i saken. Til Dagbladet i dag sier eksepert i forvaltningsrett, Karl Harald Søvig, at Støre burde ha vurdert sin habilitet fordi pengene har gått direkte til opprettelsen av stiftelsen, og ikke til Norges Rederiforbund.

 - I Norge er terskelen ganske høy for inhabilitet når det gjelder vennskap, men noe helt annet er hvorvidt Støre burde vurdert sin habilitet i denne saken. Når det ligger slik an vil jeg si at lovavdelingen burde ha vurdert habiliteten, sier Søvig og understreker:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer