Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD: Flere savnede nordmenn på Filippinene har tatt kontakt

Stadig flere nordmenn som ikke har vært gjort rede for i det tyfonherjede området på Filippinene, har nå tatt kontakt, opplyser UD.

SETT FRA LUFTA:  Tyfonen Hayian er trolig den sterkeste tyfonen som har truffet land noen sinne. Dette satellittbildet er tatt av NOAA-satellitten den 8. november. Foto: REUTERS/NOAA/Handout via Reuters/Scanpix NTB
SETT FRA LUFTA: Tyfonen Hayian er trolig den sterkeste tyfonen som har truffet land noen sinne. Dette satellittbildet er tatt av NOAA-satellitten den 8. november. Foto: REUTERS/NOAA/Handout via Reuters/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere nordmenn som ikke har vært gjort rede for i det tyfonherjede området på Filippinene, har nå tatt kontakt, opplyser UD.

- Etter hvert som telefonlinjene gradvis kommer tilbake, har vi kommet i kontakt med flere personer som familier i Norge har vært bekymret for, sier pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB.

UD vil fortsatt ikke oppgi hvor mange bekymringsmeldinger norske myndigheter har fått og hvor mange nordmenn som eventuelt er savnet.

- Det er et kontinuerlig arbeid å opprette kontakt med nordmenn. Hvis vi går ut med tall, kan det skape unødig bekymring, sier Sehl.

Den norske regjeringen har til nå bevilget 20 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet i katastrofeområdet. Pengene kanaliseres via FN, Røde Kors og andre nødhjelpsorganisasjoner.

Flere nordmenn som opplevde den voldsomme tyfonen på nært hold, befant seg tirsdag på den norske ambassaden i Manila.

- De forteller om enorme ødeleggelser, og at det er et veldig stort behov for hjelp, opplyser Sehl.

Den norske ambassaden jobber nå både med å få ut nødhjelp og med å kartlegge nordmenns situasjon, ifølge Sehl.

(NTB)