SETT FRA LUFTA:  Tyfonen Hayian er trolig den sterkeste tyfonen som har truffet land noen sinne. Dette satellittbildet er tatt av NOAA-satellitten den 8. november. Foto: REUTERS/NOAA/Handout via Reuters/Scanpix NTB
SETT FRA LUFTA: Tyfonen Hayian er trolig den sterkeste tyfonen som har truffet land noen sinne. Dette satellittbildet er tatt av NOAA-satellitten den 8. november. Foto: REUTERS/NOAA/Handout via Reuters/Scanpix NTBVis mer

UD: Flere savnede nordmenn på Filippinene har tatt kontakt

Stadig flere nordmenn som ikke har vært gjort rede for i det tyfonherjede området på Filippinene, har nå tatt kontakt, opplyser UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere nordmenn som ikke har vært gjort rede for i det tyfonherjede området på Filippinene, har nå tatt kontakt, opplyser UD.

- Etter hvert som telefonlinjene gradvis kommer tilbake, har vi kommet i kontakt med flere personer som familier i Norge har vært bekymret for, sier pressekontakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB.

UD vil fortsatt ikke oppgi hvor mange bekymringsmeldinger norske myndigheter har fått og hvor mange nordmenn som eventuelt er savnet.

- Det er et kontinuerlig arbeid å opprette kontakt med nordmenn. Hvis vi går ut med tall, kan det skape unødig bekymring, sier Sehl.

Den norske regjeringen har til nå bevilget 20 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet i katastrofeområdet. Pengene kanaliseres via FN, Røde Kors og andre nødhjelpsorganisasjoner.

Flere nordmenn som opplevde den voldsomme tyfonen på nært hold, befant seg tirsdag på den norske ambassaden i Manila.

- De forteller om enorme ødeleggelser, og at det er et veldig stort behov for hjelp, opplyser Sehl.

Den norske ambassaden jobber nå både med å få ut nødhjelp og med å kartlegge nordmenns situasjon, ifølge Sehl.

(NTB)