UD fraråder nordmenn å reise til Tunisia på grunn av terrorfare

Endrer reiserådene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Tunisia grunnet terrorfare, opplyser UD til NTB.

Departementet har endret sitt reiseråd for Tunisia og fraråder nå alle reiser til og opphold i grenseområdene i Tunisia mot Libya og Algerie, samt nasjonalparkområdet Jebel Chaambi i Kasserine og Tataouine sør i landet. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til og opphold som ikke er nødvendige i øvrige deler av Tunisia.

TERROR: 38 mennesker ble drept i et terrorangrep ved et hotell i Port El Kantaoui i Tunisia og juni. Nå endrer UD reiserådene til landet. Foto:  AFP PHOTO / FETHI BELAID/NTB scanpix
TERROR: 38 mennesker ble drept i et terrorangrep ved et hotell i Port El Kantaoui i Tunisia og juni. Nå endrer UD reiserådene til landet. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID/NTB scanpix Vis mer

Norske borgere som oppholder seg i Tunisia eller planlegger å reise til landet, anmodes om å holde seg oppdatert, samt å registrere sin reise via ambassadens hjemmeside.

Også land som Danmark og Storbritannia har frarådet reiser til landet de siste dagene.

Etter at 38 mennesker ble drept i strandmassakren på luksushotellet Riu Imperial Marhaba i forrige uke, har tusenvis av turister forlatt landet. Turoperatører kansellerer turer for resten av sommeren.

En tunisisk kampanje fra forrige uke vekket oppsikt da en reklamann fra landet viste fram terrorangrep i blant annet New York og London, der det ble spurt «ville du sluttet å dra hit?».