Coronavirus

UD fraråder reiser til Hubei-provinsen

I forbindelse med virusutbruddet.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet oppdaterte lørdag sine reiseråd for Kina. Der heter det at UD nå fraråder reiser til Hubei-provinsen med mindre det er strengt nødvendig.

Det er her coronaviruset først ble oppdaget, i millionbyen Wuhan.

- Vi har hele tiden hatt reiseinformasjon når det gjelder reiser til Kina, men i går opprettet vi også reiseråd om å ikke reise til Hubei-provinsen med mindre det er strengt nødvendig. Bakgrunnen for at vi kommer med det reiserådet, er en samlet vurdering av situasjonen. Vi følger kontinuerlig med på utviklingen, sier Siri Svendsen, pressetalsperson i UD, til Dagbladet.

Følg med på nyhetene

Hun legger til at norske borgere på reise i Kina og Hongkong bør følge godt med på nyheter og være forberedt på forsinkelser og andre ulemper som følge av restriksjoner.

- Registrer deg også på reiseregistrering.no, slik at vi kan nå deg i tilfelle viktige oppdateringer, sier Svendsen.

Meldingen kommer etter at det på nyåret ble oppdaget en type coronavirus, som har fått navnet 2019-nCoV, som har smittet nesten 2 000 kinesere og tatt 56 liv. Kinesiske myndigheter innrømmet på en pressekonferanse søndag at viruset sprer seg fortere enn de først antok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer