UD frykter flere hundre døde nordmenn

Utenriksminister Jan Petersen og hans stab i UD tror at flere hundre nordmenn kan være døde etter katastrofen i Asia. I dag kaller statsminister Bondevik inn sentrale statsråder til krisemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet frykter Norge etter flodbølgene i Asia er rammet av det største tapet av menneskeliv siden krigen. Statsminister Kjell Magne Bondevik er informert om at så mange som 400 nordmenn kan være døde etter katastrofen.

Bekreftet døde

Fram til nå har Bondevik hatt tett kontakt på telefon med justisminister Odd Einar Dørum, helseminister Ansgar Gabrielsen og utenriksminister Jan Petersen. Men i dag klokka 10.30 er det første gang de samles rundt bordet på Statsministerens kontor (SmK). Der vil de ytterligere samordne innsatsen og forberede pressekonferansen som holdes umiddelbart etterpå, ifølge politisk rådgiver på SmK, Øistein Mjærum.

I Utenriksdepartementet forholdt man seg i går strengt til at 20 nordmenn var bekreftet døde, 464 savnede og dessuten 840 personer på reise i Sørøst-Asia, mange av dem etterlyst av familie og venner.

Forvarsel

Men for hver time som går undrer man seg over alle man ikke får kontakt med. Samtidig gir det håp at stadig flere melder seg for norske myndigheter.

Utenriksminister Jan Petersen ga også det norske folk et forvarsel om hva dette kan ende med da han i NRKs Redaksjon 1 sa at han ennå «ikke hadde tatt tallene helt inn over seg» og at han var bekymret over at ikke tallet over savnede hadde sunket etter så mange dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.