Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD frykter flere krav om løsepenger

Utenriksdepartementet frykter at flere vil forsøke å få løsepenger for barn, etter at en kvinne i Bergen betalte 130.000 kroner for å få sin sju år gamle datter ut av Tunisia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergens Tidende skrev i går at den tunisiske faren forlangte løsepenger for datteren, som han kidnappet for 15 måneder siden. Utvekslingen skjedde tirsdag på flyplassen i hovedstaden Tunis. Det er første gang UD har hørt om et slikt tilfelle i Norge.

Kan få konsekvenser

- Mer handel med barn kan bli konsekvensen når flere ser at det lyktes denne mannen å få penger for å levere datteren tilbake til moren, sier fungerende pressetalskvinne Hanne-Marie Kaarstad i UD til Aftenposten.

Ifølge Kaarstad er det et økende problem at barn blir holdt igjen i andre land mot barnets mors vilje.

- Ikke uvanlig

Mange norske mødre opplever at norske myndigheters arbeid for å få barnet tilbake til Norge ikke fører fram.

Den private etterforskeren Harald Olsen sier til Bergens Tidende at det er minst like dyrt å leie en privat etterforsker til å hente barnet mot farens vilje, som å betale løsepenger.

Han sier også at det ikke er uvanlig at fedre bruker barn til pengeutpressing, men han kjenner ikke til at norske kvinner har betalt løsepenger tidligere.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!