UD gir fem millioner til minnepark

- Utenriksdepartementet har nylig inngått en avtale med Gaza kommune hvor norsk UD stiller til disposisjon 600000 dollar til bygging, innredning og ferdigstillelse av «Johan Jørgen Holst Park».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UD bidrar dessuten med 80000 dollar til drift av senteret i to år eller lenger. Med dagens kurs utgjør dette ca. 4,9 millioner kroner.

Dette bekrefter både UDs stedlige representant i Gaza, Stein Sevje, og styreformannen i Johan Jørgens Holsts minnefond, Paal Holst, overfor Dagbladet.

- Dette betyr at det er Utenriksdepartementet som fullfinansierer minneparken «Johan Jørgen Holst Park» - fondet er jo uten egne midler?
- Minnefondet har sørget for å samle inn løsøre og innbo. Vi regner med at totalkostnaden ligger på omtrent 1 million dollar, og verdien av innbo og løsøre blir da omkring 320000 dollar, sier Holst. Han forteller at norske kunstnere som Jacob Weidemann, Nils Aas og Kjell Bækkelund har bidratt.

Ifølge Sevje er arbeidet godt i gang. Senteret skal være et tilbud til barn og undom i et fattig område av byen.
Paal Holst har tidligere uttrykt håp om at senteret skal kunne åpnes i mars. Sevje antar at senteret vil kunne stå ferdig og tas i bruk først til sommeren.