Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD håper på færre savnede

Tallet på savnede dansker ble kraftig redusert da dansk politi offentliggjorde listene over savnede i går. UD håper det samme vil skje når de offentliggjør listene over savnede nordmenn i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi har sett hva som har skjedd etter at de publiserte listene i Danmark, og håper selvfølgelig at også vi kan nedjustere tallene over savnede etter at listene blir offentliggjort, sier informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Erik Bergersen.

Knapt fire timer etter at dansk politi offentliggjorde ei liste med navn på dansker som er savnet etter flodbølgekatastrofen, hadde antallet navngitte savnede gått ned fra 268 til 128. Samtidig er det også kommet noen henvendelser som har ført til at nye navn er blitt ført opp. Da Dagbladet gikk i trykken inneholdt lista over antallet savnede dansker 82 navn.

-  På vår måte-  Det er gledelig for danskene at antall savnede på listene har gått ned. Vi vil legge lista ut på vår måte, sier politiinspektør Petter Dyhre i Kripos. Han vil ikke kommentere hvordan den norske måten å publisere listene på skiller seg fra det som ble gjort i Danmark i går.

Lista danskene har publisert er ikke ei komplett liste over de savnede danskene, men omfatter bare de personene der identiteten er fullstendig klarlagt. Da lista ble offentliggjort, inneholdt den 268 navn. Ytterligere mellom 100 og 119 dansker skal være savnet, men her mangler politiet vesentlige opplysninger - og vil derfor ikke offentliggjøre navn.

Endret antallOberstløytnant Per Helofsen opplyste i går at det ikke er blitt funnet noen nye nordmenn på sykehus i Thailand de fire siste dagene.

De siste tallene fra offisielt norsk hold er fortsatt UDs liste fra fredag - som omfatter 21 døde, 462 savnede og ytterligere 980 som har status som «ukjente». Dyhre opplyser at lista som offentliggjøres i dag vil inneholde et annet antall personer.

-  Politiet vil legge ut sine tall, og det vil være et annet tall enn de UD har arbeidet med, sier Dyhre.

-  Er det et høyere eller lavere tall enn det UD har operert med?

-  Det kan jeg ikke kommentere, sier Dyhre. Han sier at politiet vil redegjøre for hva slags informasjon som ligger til grunn for listene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media