- UD har en svak ledelsesstruktur

- Men nå skal pingvinene marsjere i takt, lover utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gahr Støre hadde ikke trukket i kjole og hvitt for anledningen, men bet på pressens forsøk på å relatere hans store omorganisering av Utenriksdepartementet til omgivelsene på Klingeberg kino i dag.- Vel, vi bør kanskje ikke være pingviner, men skal nok marsjere noe mer i takt, sa utenriksministren med henvisning til naturfilmsuksessen.

Dårlig ledelse

På et allmøte med flere hundre UD-ansatte la han fram sin plan om betydelige endringer i hele UDs organisasjon. Det er tvingende nødvendig, ifølge blant annet en kulturundersøkelse utført blant de ansatte. Der svarte for eksempel 65 prosent at UD i liten eller svært liten grad har smidige arbeidsprosser.

UDs håndtering av tsunamikatastrofen, som ble slaktet av Reinås-utvalget, var sentralt i bakteppet for grepene som nå tas.

- Utenriksdepartementet har en svak ledelsesstruktur med en ledergruppe som har vært for ufokusert. Det har ikke vært et klart skille mellom strategiarbeid og operativ jobbing, sier Gahr Støre.Han vil blant annet fjerne et ledd i ledelseshierarkiet, de assisterende utenriksrådene, og knytte til seg en egen, mindre ledergruppe i ministerjobben. Antall avdelinger i departemnetet kuttes fra dagens ti til åtte.

- Ikke dramatisk

Utviklingsminister Erik Solheim vil samtidig få sin egen analytikerstab til blant annet en økt satsning på humanitære spørsmål.

Gahr Støre hevder endringene ikke er dramatiske, i den forstand at de er godt forankret i organisasjonen.

KLARERE LEDELSE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre og utviklingsminister Erik Solheim vil ha en langt bedre informasjonsflyt i UD-hierarkiet. Tsunami-katastrofen framheves som det ekstreme eksempelet på at lite har fungert som det skal i departementet. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
KLARERE LEDELSE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre og utviklingsminister Erik Solheim vil ha en langt bedre informasjonsflyt i UD-hierarkiet. Tsunami-katastrofen framheves som det ekstreme eksempelet på at lite har fungert som det skal i departementet. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

- Her skal ingen hoder rulle, dette er ingen nedbemanningspakke, sier han.

Tillitsvalgte med på laget

- Vi er langt på vei enige i endringene han la fram, nå vil vi forhandle med ledelsen om spørsmål knyttet til de ansattes medbestemmelse og hensynet til enkeltpersoner, sier Lars Andersen, som leder fagforeninga Akademikerne i UD.

Han gjør det dermed klart at det endelige organisasjonskartet ikke blir klart på en stund, det understreker også Mona Elisabeth Brøthem i NTL.- Vi har opplevd mange omorganiseringer, så får vi se om denne blir den store revolusjonen. Men Gahr Støre har tydeligvis tenkt grundig på å få større takhøyde for den enkelte medarbeider, og det har vært sterkt savnet, skryter hun.

Reiseforsikring viktigst

Hvilken betydning endringene vil få for deg om meg vil vi trolig først se på lang sikt.

- UD skal vektlegge service og publikum i større grad. Tsunamien er det dramatiske eksempelet i den sammenhengen, men også i det daglige arbeidet i utenrikstjenesten må vi vise tydeligere hvilket ansvar vi har - og hva vi ikke har ansvaret for, sa Gahr Støre, og utdypet:

- Tegn reiseforsikring, det er kanskje det beste rådet til nordmenn i utlandet. Vi er ikke en forlengelse av reisebyråene.

<B>STØTTER STØRE:</B> Lars Andersen, som leder fagforeninga Akademikerne i UD, er fornøyd med helheten i utenriksministerens plan. Men stolleken i departementet kan det bli kamp om.
<B>SPENTE ANSATTE:</B> Erik Solheim og rundt 500 andre ansatte fikk høre om Gahr Støres omorganiseringsplan i Klingenberg kino i dag.