NORDMENN I NEPAL: Det norske Utenriksdepartementet (UD) anslår at det befant seg rundt 300 nordmenn i Nepal da jordskjelvet rammet landet lørdag. 
- Basert på våre lister og de sakene vi er varslet om, er det nå redegjort for alle nordmenn som vi er kjent med at var i landet under jordskjelvene, sier pressevakt Astrid Sehl ved UD til Dagbladet.
Foto:  EPA/NARENDRA SHRESTHA
NORDMENN I NEPAL: Det norske Utenriksdepartementet (UD) anslår at det befant seg rundt 300 nordmenn i Nepal da jordskjelvet rammet landet lørdag. - Basert på våre lister og de sakene vi er varslet om, er det nå redegjort for alle nordmenn som vi er kjent med at var i landet under jordskjelvene, sier pressevakt Astrid Sehl ved UD til Dagbladet. Foto: EPA/NARENDRA SHRESTHA Vis mer

UD har redegjort for nordmenn de er kjent med er i Nepal: Ingen døde, noen lettere skadd

Opplyser Utenriksdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Utenriksdepartementet (UD) opplyser torsdag formiddag overfor Dagbladet at de nå har redegjort for alle nordmenn de kjenner til at befant seg i Nepal da jordskjelvet rammet landet lørdag.

- Basert på våre lister og de sakene vi er varslet om, er det nå redegjort for alle nordmenn som vi er kjent med at var i landet under jordskjelvene, sier pressevakt Astrid Sehl ved UD til Dagbladet.

- Samtidig kan vi ikke utelukke at det kan være nordmenn i landet som vi ikke har fått rapporter om, tilføyer hun.

Noen mindre skader UD har anslått at det totalt befant seg rundt 300 nordmenn i Nepal da jordskjelvet intraff lørdag formmidag. Ingen av disse er kommet alvorlig til skade, opplyser Sehl.

- Vi kjenner til at det er noen få nordmenn med mindre alvorlige skader, og vi er i kontakt med disse, sier hun.

Mange savnet I Nepal har myndighetene nok en gang oppjustert tallene på døde til 5500. Over 10 000 har status som skadet og mange tusen er fortsatt savnet.

Hele landsbyer er utslettet og behovet for hjelp er stort.

Men midt i tragedien dukker det opp noen historier som også gir håp. I dag ble for eksempel en 15 år gammel gutt hentet ut av ruinene av en boligblokk - i live - etter å ha ligget begravet der i 120 timer.

Løpende kontakt UD har helt siden lørdag hatt løpende kontakt med ambassaden i Kathmandu og arbeidet for å få oversikt over norske borgere i Nepal, og kom søndag med et nytt offisielt reiseråd for landet:

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Nepal som ikke er strengt nødvendig. Norske borgere som oppholder seg i, eller planlegger å reise til Nepal, oppfordres til å holde seg oppdatert via ambassadens hjemmesider, samt til å registrere sin reise via www.reiseregistrering.no

- Kontakt reiseselskap Her er UDs iformasjon til nordmenn som befinner seg i Nepal:

Ambassaden i Kathmandu er åpen og nordmenn som har behov for bistand og informasjon kan ta kontakt.

• Flyplassen i Kathmandu er åpen for trafikk. Flere nordmenn har reist fra landet på denne måten.

•Nordmenn bes i første omgang ta kontakt med egne reiseselskap og flyselskap.

• Så langt det er mulig bør man holde seg på åpne områder.

• Det oppfordres til å gjøre seg kjent med råd fra lokale myndigheter.

- Norske borgere som trenger hjelp kan kontakte ambassaden eller Utenriksdepartementet. Flyplassen i Katmandu er åpen og alle som ønsker å reise hjem, bes i første omgang ta kontakt med sitt flyselskap for å undersøke utreisemulighetene, sier pressevakt Sehl.

OVERLEVDE FEM DØGN: nepaleseren Pema Lama (15) ble i dag funnet i live i ruinene - 120 timer etter at jordskjelvet rammet. Foto: Navesh Chitrakar/Reuters/Scanpix
OVERLEVDE FEM DØGN: nepaleseren Pema Lama (15) ble i dag funnet i live i ruinene - 120 timer etter at jordskjelvet rammet. Foto: Navesh Chitrakar/Reuters/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer