Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD kan frakte Stinas baby til Norge

Men barnemoren må bli igjen i fengsel i Bolivia.

SKAL BLI MOR: Stina Brendemo Hagen (19) er gravid. Hun frykter at barnet må vokse opp i fengsel i Bolivia. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
SKAL BLI MOR: Stina Brendemo Hagen (19) er gravid. Hun frykter at barnet må vokse opp i fengsel i Bolivia. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det sier underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til Dagbladet.

Hun gjør det overfor Dagbladet klart at departementet kan bistå med å fly kokainfengslede Stina Brendemo Hagens kommende barn hjem til Norge, hvis barnemoren ønsker at foreldrene hennes skal passe på barnet mens hun sitter fengslet.

Ikke kontaktet- Vi er ennå ikke blitt kontaktet. Men UD er svært opptatt av norske barns situasjon i utlandet. Hvis vi blir bedt om å bistå med å fly barnet hjem til Norge vil vi bistå med dette, sier Imerslund til Dagbladet.

- Det blir identisk med det vi har gjort tidligere, påpeker Imerslund.

I juni 2008 hjalp UD den da to år gamle datteren til medtiltalte Madeleine Rodriguez med å komme hjem til Norge.

Brendemo Hagen sier hun er stolt og glad over å snart skulle bli mor, men at gleden ikke blir fullkommen før hun få ta med barnet sitt hjem til Norge.

Blander seg ikkeStina selv må imidlertid pent bli igjen på cella i Bolivia. Det er ikke noe alternativ for norske myndigheter å hjelpe 19-åringen hjem, selv om hun skal bli mor.

- Hun er en del av en pågående rettsprosess, som vi ikke blander oss opp i, sier Imerslund.

Rettssaken mot Stina Brendemo Hagen og de andre norske jentene starter i Bolivia rett etter påske. Brendemo Hagen er en av tre norske jenter som ble tatt med 22,5 kilo kokain på flyplassen i Cochabamba i Bolivia 18. mai 2008.

Siden har 19-åringen sittet varetektsfengslet i San Sebastian-fengselet i Cochabamba.

Les hele intervjuet med Stina Brendemo Hagen i dagens papirutgave av Dagbladet.

HENTET HJEM: Madeleine Rodriguez' lille datter ble hentet ut fra fengselet i Cochabamba for et år siden, og fraktet til Norge. Her med den norske ambassadens førstesekretær Kjell Olav Haugen. Foto: Ørjan Ellingvåg/Dagbladet
HENTET HJEM: Madeleine Rodriguez' lille datter ble hentet ut fra fengselet i Cochabamba for et år siden, og fraktet til Norge. Her med den norske ambassadens førstesekretær Kjell Olav Haugen. Foto: Ørjan Ellingvåg/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!