UD kan ikke utelukke skadde eller omkomne nordmenn

Flere lar seg ikke kontakte.

STORE ØDELEGGELSER:  Over 2000 mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet, som er det verste som har rammet landet siden 1934. Myndighetene frykter at tallet vil stige til 4500. Dharhara-tårnet i Khatmandu er blant landemerkene som er fullstendig rasert etter jordskjelvet. Foto: POLARIS / XINHUA / NTB SCANPIX
STORE ØDELEGGELSER: Over 2000 mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet, som er det verste som har rammet landet siden 1934. Myndighetene frykter at tallet vil stige til 4500. Dharhara-tårnet i Khatmandu er blant landemerkene som er fullstendig rasert etter jordskjelvet. Foto: POLARIS / XINHUA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet har ingen fullstendig oversikt over skadde eller omkomne nordmenn etter jordskjelvet i Nepal. De arbeider med å kontakt nordmenn som oppholder seg i landet.

- Det er foreløpig ikke grunn til å tro at det er nordmenn savnet eller fysisk berørt, men vi kan ikke utelukke at det siden vi ikke har kontakt med alle, sier pressetalsmann Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Bjåstad anslår at det vil ta dager, og ikke timer, å få oversikt over nordmennene.

- Det er ingen enkel jobb, spesielt med tanke på at det er strømmangel, ustabilt telefonnettverk og så videre. Det gjør jobben vanskelig, sier Bjåstad.

Over 2200 mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet, som er det verste som har rammet landet siden 1934. Myndighetene frykter at tallet vil stige til 4500.

Kryssjekker med bekymringsmeldinger Utenriksdepartementet har en liste over nordmenn som har registrert sin reise til Nepal på nettsiden reiseregistrering.no. Siden er et tilbud til norske reisende som ønsker å registrere sine konktaktopplysninger for å gjøre Utenriksdepartementets arbeid lettere ved en krisesituasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.