STORE ØDELEGGELSER:  Over 2000 mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet, som er det verste som har rammet landet siden 1934. Myndighetene frykter at tallet vil stige til 4500. Dharhara-tårnet i Khatmandu er blant landemerkene som er fullstendig rasert etter jordskjelvet. Foto: POLARIS / XINHUA / NTB SCANPIX
STORE ØDELEGGELSER: Over 2000 mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet, som er det verste som har rammet landet siden 1934. Myndighetene frykter at tallet vil stige til 4500. Dharhara-tårnet i Khatmandu er blant landemerkene som er fullstendig rasert etter jordskjelvet. Foto: POLARIS / XINHUA / NTB SCANPIXVis mer

UD kan ikke utelukke skadde eller omkomne nordmenn

Flere lar seg ikke kontakte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet har ingen fullstendig oversikt over skadde eller omkomne nordmenn etter jordskjelvet i Nepal. De arbeider med å kontakt nordmenn som oppholder seg i landet.

- Det er foreløpig ikke grunn til å tro at det er nordmenn savnet eller fysisk berørt, men vi kan ikke utelukke at det siden vi ikke har kontakt med alle, sier pressetalsmann Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Bjåstad anslår at det vil ta dager, og ikke timer, å få oversikt over nordmennene.

- Det er ingen enkel jobb, spesielt med tanke på at det er strømmangel, ustabilt telefonnettverk og så videre. Det gjør jobben vanskelig, sier Bjåstad.

Over 2200 mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet, som er det verste som har rammet landet siden 1934. Myndighetene frykter at tallet vil stige til 4500.

Kryssjekker med bekymringsmeldinger Utenriksdepartementet har en liste over nordmenn som har registrert sin reise til Nepal på nettsiden reiseregistrering.no. Siden er et tilbud til norske reisende som ønsker å registrere sine konktaktopplysninger for å gjøre Utenriksdepartementets arbeid lettere ved en krisesituasjon.

- Men det er ikke plikt for nordmenn som reiser utenlands å registrere seg ved ambassaden, derfor er det mye usikkerhet rundt dette. Vi jobber selvsagt med å registrere flest mulig at de som har meldt seg frivillig i området, og kryssjekker de med bekymringsmeldingene vi får fra pårørende her hjemme. Utenriksdepartementet og ambassaden jobber for å få en så god oversikt som mulig, sier Bjåstad.

Det er bekreftet at nordmenn befinner seg i hovedstaden Katmandu, på Mount Everest og i byen Lukla. 

- Det er nordmenn også i andre deler av landet. Vi vil få en oppdattering fra ambassaden i Katmandu om ikke så lenge, så da vil det være mulig å si flere detaljer, sier Bjåstad.

Dagbladet.no kommer med mer.

KONTAKTER NORDMENN:  Pressetalsmann Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet. Foto: Utenriksdepartementet
KONTAKTER NORDMENN: Pressetalsmann Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet. Foto: Utenriksdepartementet Vis mer