UD leter etter fem til ti nordmenn i Sendai

Kan ha vært i den tsunamirammede byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksdepartementet forsøker å komme i kontakt med et lite antall nordmenn som kan ha vært i området ved den tsunamirammede byen Sendai.

- Vi har en liten gruppe med nordmenn - mellom fem og ti personer - som vi ikke har klart å komme i kontakt med. Vi tror at noen av dem kan ha vært i det rammede området Sendai, men på grunn av at all kommunikasjon er nede, jobber vi nå tett med japanske myndigheter for å bringe på det rene om det er nordmenn der, sier konstituert underdirektør Frode Andersen i UD til Dagbladet.

Sendai var et av områdene som ble hardest rammet av jordskjelvet fredag morgen, som målte 8,9 i magnitude. Andersen understreker at det så langt er uoversiktelig hvor mange nordmenn som eventuelt kan befinne seg i Japan.

- Det er ikke registreringsplikt for nordmenn i Japan, så vi kan ikke være hundre prosent sikre på at det ikke finnes nordmenn i noen av de rammede områdene som vi ikke har blitt informert om. Vi håper at det blir lettere å komme i kontakt med folk når det blir dagslys, og at situasjonen blir mer oversiktelig, sier Andersen.

Det var tidligere i dag stor pågang på UDs krisetelefon.

- Vi har hatt en telefonstorm av de sjeldne, særlig tidligere i dag da det ble utstedt tsunamivarsel, sier Andersen.