- UD må redde vår terrorfengslede bror

En nordmann (50) er fengslet i Jemen, mistenkt for å jobbe for al-Qaida. Familien i Oslo frykter han blir torturert.

NORSK FAMILEFAR: 50-åringen har fire barn i Norge. Her lekar ham med to av dem på en lekeplass på Lambertseter i Oslo. Foto: PRIVAT
NORSK FAMILEFAR: 50-åringen har fire barn i Norge. Her lekar ham med to av dem på en lekeplass på Lambertseter i Oslo. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): - Nå må UD gjøre noe. Vi frykter for livet hans, sier Abdihakim Hussein Kahie (36). som er broren til den fengslede nordmannen. Han møter Dagbladet på Lamberseter i Oslo, og forteller at broren ble arrestert 31. januar. Det er FNs sikkerhetsråd som knytter ham til al-Qaida. Mannen står oppført på FN-listen over «Specially Designated Global Terrorists», som ble oppdatert 25. januar i år. Han står også på FBIs «Most Wanted»-liste.

Kahie fikk vite om pågripelsen via familie. Nå er familien, med 50-åringens barn i spissen, livredde for hva som skal skje med mannen. De fire barna, som er 9, 12, 14 og 16 år gamle, frykter faren blir utsatt for grusomme overgrep i fengsel.

- Vi frykter han blir utsatt for tortur, sier Kahie til Dagbladet.

Det var ifølge TV2 mannens kone i Jemen som varslet det norske konsulatet i hovedstaden om at ektemannen var anholdt. Ifølge Folkeregisteret meldte 50-åringen, som opprinnelig er fra Somalia, flytting fra Norge i mai 1997.

Tortur50-åringen kom til Norge i 1988 som flyktning og ble norsk statsborger i 1995. Han har fire barn her i landet. Etter utvandringen for 13 år siden har han ifølge familien aldri vært i Norge. Mannen ble pågrepet med norsk pass, på det som skal ha vært hans tredje reise til Jemen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer