UD mener nytt dokument ikke endrer Krekar-saken

Regionale myndigheter sier han ikke vil bli utsatt for tortur eller dødsstraff.

HEVDER KREKAR ER SIKKER: I et dokument som TV-kanalen NBC har fått tilgang til, som TV2 presenterer i dag, sier regionale myndigheter i nord-Irak at Mulla Krekar ikke vil bli utsatt for tortur eller dødstraff. UD mener dokumentet er uten betydning for saken.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
HEVDER KREKAR ER SIKKER: I et dokument som TV-kanalen NBC har fått tilgang til, som TV2 presenterer i dag, sier regionale myndigheter i nord-Irak at Mulla Krekar ikke vil bli utsatt for tortur eller dødstraff. UD mener dokumentet er uten betydning for saken. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et nytt dokument angående Mulla Krekar forandrer ikke på vilkårene for å sende ham tilbake til Irak, sier Utenriksdepartementet.

TV-kanalen NBC har de siste dagene jaktet på Krekar i forbindelse med en ny serie om terrorister og krigsforbrytere. De har fått tak i et dokument, som TV2 publiserte i dag, som ifølge dem åpner for at Krekar kan sendes tilbake til Irak.

Dokumentet er utstedt av myndighetene i den kurdiske regionen i Irak, og undertegnet lederen for deres kontraterrorgruppe i Kirkuk i Nord-Irak. Der står det at Mulla Krekar etter all sannsynlighet vil bli bragt for retten.

«Mulla Krekar er å betrakte som uskyldig inntil det motsatte er bevist. Jeg gjentar nok en gang at Mulla Krekar vil få en rettferdig rettergang, og at han ikke vil bli utsatt for tortur, eller fysiske eller psykiske overgrep», står det blant annet i dokumentet.

Du kan se dokumentet på Utenriksdepartementets hjemmesider. - Endrer ikke noeDokumentet forandrer imidlertid ikke på forutsetningene for at Mulla Krekar kan sendes tilbake til Irak, sier UD etter at de har blitt forelagt dokumentet av TV2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer