UD-rutiner under lupen

Vurderer om det var riktig å offentliggjøre reisedetaljer i forkant av Afghanistan-turen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

UD vurderer nå om det var riktig å offentliggjøre reisedetaljer i forkant av utenriksministerens tur til Afghanistan.

- Det er alltid en avveining mellom åpenhet og sikkerhet. Dette var jo et besøk med en veldig stor sivil komponent, og vi vurderte at vi kunne være åpne om dette besøket. Så er det klart at når vi får en så tragisk hendelse, vil vi gjennomgå våre rutiner og se om det er noe vi burde gjort annerledes, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

VG skrev tirsdag at Forsvarsdepartementet (FD) skal ha advart UD mot å offentliggjøre utenriksminister Jonas Gahr Støres reiserute på internett. Så sent som i forrige uke skal FD ha gitt en skarp reaksjon til UD om at det var helt uholdbart å ikke koordinere seg med FD.Avviser - Det stemmer ikke. Forsvarsdepartementet var ikke med i planleggingen av dette besøket. Sikkerhetsvurderingene ble foretatt av Politiets sikkerhetstjeneste og dette ble planlagt som en sivil reise, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til NTB.

Allerede 20. desember i fjor opplyste UD på sin nettside at Støre skulle til Afghanistan denne uken. I meldingen fremgikk det også at utenriksministerens følge skulle bo på Kabul Serena Hotel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer