Spionsiktede Frode Berg:

UD traff spionsiktede Berg:
- Synes situasjonen er krevende

Nordmannen sliter med språket, og har store problemer med å forstå hva fangevokterne sier, ifølge advokat.

SITTER FENGSLET: Norske Frode Berg sitter i varetekt i høysikkerhetsfengselet Lefortovo i Moskva. Foto: Martin Gramnæs, Sør-Varanger Avis
SITTER FENGSLET: Norske Frode Berg sitter i varetekt i høysikkerhetsfengselet Lefortovo i Moskva. Foto: Martin Gramnæs, Sør-Varanger Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møtte representanter fra Norges ambassade i Moskva spionsiktede Frode Berg (62) i høysikkerhetsfengselet Lefortovo.

Da Dagbladet tar kontakt, skriver kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg følgende om møtet med nordmannen:

«Som et ledd i oppfølgingen av Frode Berg har ambassaden i Moskva besøkt han i fengselet i dag. Dette er andre gang ambassaden besøker han i fengselet. Besøket varte i overkant av en time. Han har gitt oss tillatelse til å si at han etter forholdene blir godt behandlet i fengselet, men han synes situasjonen er krevende».

«Fra UDs side har vi arbeidet med saken siden vi ble varslet om Frode Bergs arrestasjon 6. desember. Vi vil fortsette vår innsats både knyttet til Bergs situasjon i varetekt og vår dialog med russiske myndigheter», heter det videre i e-posten.

- Mener seg lurt i en felle

UD har ikke konkrete detaljer om grunnlaget for siktelsen mot Berg.

De ønsker ikke å kommentere møtet med Berg ytterligere overfor Dagbladet, men understreker at de har som mål å bistå 62-åringen på best mulig måte,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer