Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD trekker støtte til IS-kontrollert sykehus i Syria

Innførte egne religiøse regler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet trekker all økonomisk støtte til sykehuset Tell Abiad i Syria fordi IS har tatt kontroll over det og innført egne religiøse regler.

Beslutningen om å stanse støtten til sykehuset - som så langt har fått millionbeløp i pengestøtte - ble tatt etter at UD fikk redegjørelser fra hjelpeorganisasjonen Norwac og gjort egne undersøkelser, melder NRK.

- Vi har konkludert med at usikkerheten rundt dette sykehuset er såpass stor at vi ønsker å avslutte Utenriksdepartementets støtte til dette sykehuset gjennom Norwac, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Støtten skal isteden overføres til andre prosjekter inne i Syria der man er sikre på at ingen regler for humanitær bistand brytes.

- Våre undersøkelser viser at IS har inspeksjoner inne på sykehuset. De bestemmer nå også bønneritualer, kjønnssegregering og kleskodeks inne på sykehuset, sier Brende.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook