UD utsetter Rød-Larsen-rapport

Konklusjonen på Utenriksdepartementets gransking av Terje Rød-Larsen og Mona Juuls fredspris vil først foreligge om noen dager. - Vi ønsker svar på flere spørsmål, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik. UD har ennå ikke diskutert saken med Rød-Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UD varslet i går at granskningen av fredsprisen ekteparet Rød-Larsen/Juell fikk i 1999 kunne ventes i dag. Nå blir rapporten utsatt.

- Våre folk som jobber med saken har sagt at de trenger noen flere dager. Her må vi ta den tiden vi trenger, sier Klepsvik.

UD har så langt ikke snakket med Rød-Larsen. Dette bekrefter både UD og Rød-Larsen overfor Dagbladet.no.

- Våre folk vil nok innhente den informasjon de trenger.

Viktig granskning

Flere personer i UD jobber nå med granskningen av Rød-Larsens og Juells prismottagelse. Klepsvik vil ikke si noe om hvor mange, eller fra hvilken avdeling.

- Vi setter inn de ressursene som er nødvendig. Det skal ikke stå på det. Vi ønsker å komme til bunns i denne saken så fort som mulig, sier Klepsvik. Såvidt Dagbladet.no kjenner til ledes utredningen av utenriksråd Bjarne Lindstrøm, UDs øverste embetsmann.

IKKE KONTAKT: UD har ennå ikke snakket med Terje Rød-Larsen om den omstridte fredsprisen han fikk av Peres-senteret i 1999.