TRUENDE MELDING: Islamisten Ubaydullah Hussain mener utenriksminister Espen Barth Eide er en terrorist. Foto: Christian Roth Christensen
TRUENDE MELDING: Islamisten Ubaydullah Hussain mener utenriksminister Espen Barth Eide er en terrorist. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

UD varslet PST om Hussain-uttalelse

Ubaydullah Hussain la ut en Facebook-melding som er rettet mot utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hussain omtalte Eide som en terrorist på Høyre-politikeren Aamir Javed Sheikhs Facebook-side i 11-tiden mandag. Omtalen ble skrevet under et bilde der Sheikh står sammen med utenriksministeren. Bildet ble tatt i forbindelse med fakkeltoget mot ekstremisme i Oslo søndag kveld.

I kommentarfeltet skriver Hussain: «Terroristen du står sammen med har gitt ordre om drap på muslimske kvinner og barn i både Iraq og Afghanistan. Måtte Allahs forbannelse ramme ham i denne verdenen og i det hinsidige. Og den brannen han vil møte i helvete, vil være en million ganger sterkere enn den fakkelen du holder i hånden.»

- Denne typen trusler kan vi ikke godta. Dette er en trussel mot Espen Barth Eide og mot demokratiet. Jeg synes han bør politianmeldes, sier Sheikh til NTB.

Sheikh valgte å ikke selv politianmelde Ubaydullah Hussain, men informerte Utenriksdepartementet om saken.

- Vi ble gjort oppmerksom på Facebook-kommentaren av Sheikh. Vi har varslet PST om saken på vanlig måte. Det er PST som gjør en vurdering av sikkerheten, sier pressevakt Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet til NTB.

PST har ikke besvart NTBs henvendelse om saken.

(NTB)