REDDES UT: En mann reddes ut av ruinene etter jordskjelvet som har tatt minst 120 menneskeliv. Foto: EPA/NARENDRA SHRESTHA/NTB Scanpix
REDDES UT: En mann reddes ut av ruinene etter jordskjelvet som har tatt minst 120 menneskeliv. Foto: EPA/NARENDRA SHRESTHA/NTB ScanpixVis mer

UD vet ikke hvor mange nordmenn som er i jordskjelvrammede Katmandu

- Så langt ikke kjennskap til skadde nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):   - Så langt har vi ikke kjennskap til at nordmenn er skadd eller fysisk berørt av jordskjelvet, sier Rune Bjåstad, pressevakt i Utenriksdepartementet (UD), til Dagbladet.

Ifølge nepalsk politi er minst 449 mennesker døde etter at et jordskjelv målt til 7,9 rammet Katmandu og nabodistriktene lørdag morgen, norsk tid.

UD vet ikke hvor mange nordmenn som er i den nepalske hovedstaden.

- Det er ingen plikt for nordmenn å registrere seg ved ambassadene når man ankommer et nytt land, så vi har ingen sikre tall på hvor mange som befinner seg der nede, sier Bjåstad.

Det er blitt ettermiddag i Nepal, og frivillige graver i sammenraste bygninger etter overlevende.

- Den norske ambassaden i Katmandu jobber på spreng med å få oversikt over hvem som er i byen, sier UD-pressevakta.

Dagbladet har snakket med blant andre Klara Sivertsen (20) som sammen med 80 elever fra Seljord Folkehøgskule i Telemark havnet midt i jordskjelvdramaet.

- Vi var på et seminar og hadde hørt på en tale, da strømmen plutselig gikk. Så begynte det å skjelve litt smått. Vi skjønte ikke helt hva som skjedde, men så begynte folk å løpe ut. Vi fikk beskjed om å komme oss ut, sier hun.

- Stolene veltet. Det var da det begynte å rase fra taket, at vi skjønte at vi måtte komme oss ut. Det var da folk fikk panikk, vi ville bare ut. På et tidspunkt kom det et rykk som gjorde at vi alle føyk framover, sier hun.

Rektoren ved skolen hennes bekrefter at alle de 80 elevene er i sikkerhet.

Er du også i området? Har du tips, bilder, video eller innspill? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring (00 47) 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no.