UD vet ikke om Libya har verdier i Norge

Tre dager etter at FN besluttet Libya-sanksjoner verden over.

VELTER SEG I GULL: FN har besluttet Libya-sanksjoner verden over. Foto: REUTERS/Ismail Zitouny/Scanpix
VELTER SEG I GULL: FN har besluttet Libya-sanksjoner verden over. Foto: REUTERS/Ismail Zitouny/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en rekke andre europeiske land er man i full gang med å kartlegge hva den libyske diktatoren Muammar Kadhafi måtte ha av verdier. USA og Storbritannia har allerede frosset milliarder. Men Norge mangler oversikt, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ikke foretatt noen kartlegging fra sentralt hold. Vi jobber med å utarbeide den norske gjennomføringen av FN-sanksjonene, sier pressetalsmann Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet.

Han sier at UD ikke vet hvor langt andre land har kommet i arbeidet med å kartlegge libyske verdier.

- Jeg er ikke kjent med hvor langt de andre landene har kommet. For Norges del jobber vi nå med å implementere sanksjonene. Når sanksjonene er vedtatt i Norge, vil det være et ansvar for den enkelte finansinstitusjon å kartlegge verdier, sier Elsebutangen.

Sanksjonene må behandles av Kongen i statsråd. Ifølge Dagens Næringsliv vil det skje fredag denne uken.

(NTB)

VET IKKE: Kjetil Elsebutangen i UD sier UD ikke vet hvor langt andre land har kommet i arbeidet med å kartlegge libyske verdier. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
VET IKKE: Kjetil Elsebutangen i UD sier UD ikke vet hvor langt andre land har kommet i arbeidet med å kartlegge libyske verdier. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer