Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UD vil bistå nordmann i India

Arrestert for konedrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet (UD) vil formidle advokathjelp til en 36-årig mann fra Moss-området som er siktet for å ha drept sin 29-årige kone under en ferietur i Punjab i India.

- Mannen er arrestert og har erkjent å ha drept henne med kniv og kastet henne i elven. Det er mye vann og sterk strøm i elven, men vi håper å finne kvinnen i løpet av et par dager, sier etterforskningsleder Jasbir Singh ved Barnala politidistrikt til VG.

Mannen risikerer dødsstraff dersom han blir tiltalt og funnet skyldig i drap i India.

Politiet tror motivet for drapet er en langvarig krangel mellom de to. 36-åringen er nå siktet etter den indiske drapsbestemmelsen og risikerer dermed livsvarig fengsel eller dødsstraff.

To barn

Paret hadde med seg sine to barn på ferieturen, og UD vil også yte bistand til barna i tilfelle det er behov for det, opplyser informasjonsrådgiver Eirik Bergesen i UD til NTB.

- Bistanden kan være i form av personer som er til stede sammen med dem og tar vare på dem og som kan holde kontakt med de indiske myndighetene, sier Bergesen.

Paret skal i de siste fire-fem ukene ha vært på ferie i India sammen med flere andre familiemedlemmer, opplyser VG. De er begge norske statsborgere og har familierøtter i Punjab. Siden 1999 har de vært bosatt i området rundt Moss. 36-åringen har bodd i Norge siden 1977, mens kvinnen kom til Norge i 1999 da de giftet seg.

Ikke funnet

Den norske ambassaden i New Delhi vurderer å sende tjenestemenn til Punjab for å yte bistå den drapssiktede mannen.

- Jeg kan bekrefte at ambassaden er kontaktet i denne sammenhengen, og at det er tatt steg for å følge opp saken, sier ambassadør Jon Westborg til VG.

NTB får opplyst at det var den drapssiktede mannen som tok kontakt med ambassaden. Politiet har ennå ikke funnet kvinnen som etter ektemannens forklaring skal være drept og kastet i elva. Ambassaden avventer utviklingen i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media