UD vil rydde opp med Israel etter epost-bråket

Men Israel-venner på Stortinget krever personlig unnskyldning fra Jonas Gahr Støre. - Fullstendig ødeleggende for norsk Midtøsten-politikk.

- FULLSTENDIG ØDELEGGENDE: Stortingsrepresentant Ingebrigt Sørfonn (KrF) frykter epostsaken ved ambassaden i Saudi-Arabia potensielt kan være fullstendig ødeleggende for Norges rolle i Midtøsten.
Foto Knut Falch / SCANPIX
- FULLSTENDIG ØDELEGGENDE: Stortingsrepresentant Ingebrigt Sørfonn (KrF) frykter epostsaken ved ambassaden i Saudi-Arabia potensielt kan være fullstendig ødeleggende for Norges rolle i Midtøsten. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Norge vil rydde opp i eventuelle misforståelser overfor Israel, dersom e-posten fra en norsk UD-ansatt i Riyadh i Saudi-Arabia har skapt uklarheter.

Det sier kommunikasjonsrådgiver Haakon Svane til NTB i ettermiddag.

Diplomater fra den norske ambassaden i Tel Aviv skulle onsdag ettermiddag ha et møte i israelsk UD i en annen sammenheng.

- Svært uheldig- Vi synes det er svært uheldig at private meninger skaper forvirring. Israel vet godt hva Norge mener når det gjelder Gaza og andre Midtøsten-spørsmål, men hvis det er behov for nærmere oppklaring, er dette møtet en anledning, sier Svane til NTB.

Den UD-ansatte videresendte en epost med over 40 bilder som sammenlikner palestinernes situasjon i Israel med jøders situasjon under andre verdenskrig.

Israelske medierSvane sier til NTB at den norske diplomaten har fått klar beskjed om at denne formen for meningsspredning over UDs nettverk er helt uakseptabel. En eventuell videre oppfølging vil bli behandlet internt i UD som en personalsak.

Eposten ble fanget av den israelske avisen Jerusalem Post. Reaksjonene i Israel og i flere jødiske miljøer har vært sterke. Krever personlig unnskyldning fra StøreLederen for Israels venner på Stortinget og stortingsrepresentant fra Hordaland, Ingebrigt Sørfonn (KrF), frykter saken vil skade Norges troverdighet i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer