Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uday og Qusay sto ikke bak angrepene

Komiske Ali har visst ikke sluttet som informasjons-minister likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den herostratisk berømte informasjonsministeren føler tydeligvis fortsatt et ansvar for å tolke krigen for oss. Nå fra sitt tilholdssted i Abu Dhabi hvor han har vært i snart to uker.

- De to mennene gjemte seg og var ikke i noen posisjon til å lede opprøret. Deres situasjon var svært begrenset, de var innesperret, sa Mohammed Saeed al-Sahaf til Abu Dhabi-TV i går.

Heier fortsatt på hjemmelaget

Uttalelsene kan også tyde på at han på ingen måte har skiftet side nå som sjefen har mistet makta. «Komiske Ali» er ingen medgangs-supporter og heier fortsatt på laget som ligger under.

- Uday og Qusay Husseins død vil ikke føre til færre angrep på amerikanske styrker i Irak, fastslår han skråsikkert.

Selv om han ifølge seg selv ikke har hatt kontakt med noen tidligere regime-topper etter at Bagdad falt, uttaler han seg uten tvil om Saddam-sønnenes rolle:

- De organiserte ikke geriljakrigen mot okkupasjonsstyrkene.

Bush likte ham

Mohammed Saeed al-Sahaf ble kjent verden over for sine daglige pressekonferanser i Bagdad, der han dag etter dag tilbakeviste alle rapporter om amerikanske framganger under krigen mot Irak. Det er laget en rekke hjemmesider på internett om krigens klovn, som fikk navnet «Komiske Ali» etter en rekke åpenbart gale uttalelser.

Da han plutselig dukket opp i et tv-intervju for en måned siden, hadde han ikke endret verdenssyn.

- Informasjonen var riktig, det jeg sa, var sant. Men tolkningen ble feil, fastslo kulthelten som selv president Bush trykket til sitt bryst.

Les de udødelige sitatene på fansida!

<B>SLAPPE SANNHETSKRAV: Mohammed Saeed al-Sahaf fortalte irakere og hele verden nøyaktig hvor ille det gikk for amerikanerne i Irak - og hvor ille det kom til å gå.
<B>AVGÅTT MEN IKKE UTGÅTT: Fra sitt nye hjem i Abu Dhabi forklarer Komiske Ali oss geriljakrigens gang. Her gjør han comeback på Abu Dhabi-tv 26. juni.