UDI: - Historisk lavt antall asylsøkere til Norge

UDI nedjusterer igjen antallet ventede asylsøkere i 2017. Ifølge direktoratet er ankomsten av ordinære asylsøkere historisk lavt. 

REKORDÅR: I 2015 var antall asylsøkere til Norge historisk høyt, blant annet her, over grensa ved Storskog på Russland-grensa. Nå melder UDI at antall asylsøkere er historisk lavt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REKORDÅR: I 2015 var antall asylsøkere til Norge historisk høyt, blant annet her, over grensa ved Storskog på Russland-grensa. Nå melder UDI at antall asylsøkere er historisk lavt. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra januar til august 2017 har i underkant av 2.900 personer søkt om beskyttelse i Norge. Bare 1.613 av disse er ordinære asylsøkere, det vil si mennesker som kommer til Norge og søker om beskyttelse på egen hånd, ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI).

I mai anslo UDI at det ville komme 3.000 ordinære asylsøkere til Norge i 2017. Nå har de nedjustert tallet til 2.500.

- Antallet ordinære asylsøkere til Norge per 31. august 2017 er historisk lavt, skriver direktoratet i en pressemelding.

UDI forklarer nedjusteringen med at det kom færre asylsøkere gjennom sommermånedene enn ventet. De tror det lave ankomstnivået vil vedvare ut året.

I tillegg halveres tallet for ordinære asylsøkere som ventes i 2018, fra 6000 til 3000.

I september kom det bare 183 asylsøkere til Norge, og ankomsttallene har ligget stabilt på rundt 50 nye asylsøkere per uke i flere måneder.

Som følge av den lave asylankomsten til Norge, må UDI fra nyttår kvitte seg med mellom 150 og 200 midlertidig ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer