Trumps innreiseforbud:

UDI-anslag: Over 51 000 nordmenn kan være uønsket i Trumps USA

Donald Trumps innreiseforbud kan ramme så mange som 51 186 norske statsborgere. Det viser tall fra UDI.

INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Forbudet kan ramme så mange som 51 186 norske statsborgere. Det viser tall fra UDI.
INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Forbudet kan ramme så mange som 51 186 norske statsborgere. Det viser tall fra UDI. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag signerte USAs ferske president Donald Trump en presidentforordning som forbyr personer fra sju muslimske land innreise til USA.

Statsborgere fra Irak, Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria er nå uønsket i Trumps USA, med mindre de har gyldig opphold i landet. Forbudet er ment å forhindre terror.

I går ble det klart at forbudet også påvirker flere nordmenn som har doble statsborgerskap. Det bekreftet også den amerikanske ambassaden i Oslo.

I 90 dager fra 27. januar vil nordmenn som også har statsborgerskap i et av de sju aktuelle landene verken få utstedt visum eller kunne reise inn i landet.

I dag kan Dagbladet presentere tall fra UDI som viser at antallet nordmenn som er Trump-avviste, kan være over 50 000.

51 186 personer

Siden 1991 har norske myndigheter innvilget norske statsborgerskap til i alt 51 186 personer som UDI mener det er rimelig å anta ikke har fått eller blitt løst fra sitt originale statsborgerskap.

UDI går derfor ut fra at de fleste av disse 51 186 personene omfattes av Trumps forbud og følgelig er uønsket i og avviste fra USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer