- UDI betaler 50 000 kroner per taxitur

Mens asylbaroner tjener grovt på innkvartering av flyktninger, lever drosjesjåfører godt på transport av de samme flyktningene.

Gode penger: Drosjenæringen tjener rått på transport av flyktninger. Her fra transittmottaket på Refstad i Oslo. FOTO: STEIN J BJØRGE
Gode penger: Drosjenæringen tjener rått på transport av flyktninger. Her fra transittmottaket på Refstad i Oslo. FOTO: STEIN J BJØRGEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Taxisjåførene i Østfold tjener nå grovt på å skysse flyktninger til overnattingssteder rundt om i landet, skriver Finansavisen.

De har fastpris for transport av flyktninger fra flyktningemottaket i Råde og ut i landet til Kristiansand, Stavanger, Haugesund og Lillehammer, for å nevne noen.

- Det kjøres fulle maxi-taxier med 16 flyktninger. Prisen til Lillehammer er 25 000 kroner. Det samme er prisen til Kristiansand. Til Stavanger og Haugesund er prisen 50 000, sier en drosjesjåfør i Østfold avisen har snakket med, og forteller at de tar imot med åpne armer.

- Men du må ikke skrive navnet mitt for da blir jeg skviset ut, påpeker han.

Kjøres til Gardermoen Ifølge avisen bader taxisjåførene i Østfold i oppdrag og inntekter fra UDI, og selv de som kun har ordinære drosjer får være med på festen.

De må nøye seg med å kjøre til Gardermoen. Dit er prisen 4000 kroner for fire passasjerer.

- Normalt har vi ikke så mye kjøring til Gardermoen ettersom norske flypassasjerer tar flybussen som koster 250 kroner per passasjer, påpeker taxisjåføren.

UDI avviser: - Vi søker alltid det rimeligste Presserådgiver i UDI, Therese Bergwitz-Larsen, kunne tirsdag ikke gå inn på de nøyaktige takstene, men i en epost i dag skriver hun at UDI nylig inngikk en avtale med Taxisentralen AS i Østfold og Minibuss 24-7 AS om persontransporttjeneste med bruk av 50 seters busser som skal kjøre asylsøkere fra Ankomstsenter Østfold til andre steder i øst-, sør-, og vestlandsområdet.

- Vi har benyttet oss av minibuss, taxi og buss til de rabatterte prisene vi har forhandlet fram i de avtalene vi har, skriver Bergwitz-Larsen.

Bergwitz-Larsen skriver videre at Ankomstsenter Østfold alltid søker å finne det rimeligste, mest hensiktsmessige og tilgjengelige alternativet for transport.

- Vi har registrert til sammen to langturer fra Ankomstsenter Østfold hvor det har blitt benyttet maxitaxier for å transportere asylsøkere: Én til Bergen og én til Haugesund. Det ble gjort fordi det ikke fantes noen andre tilgjengelige alternativer for transport på det tidspunktet.

Flere nyheter: Hegnar: Asylbaronene
Skistjerneparet blir asylbaroner
Hegnar: Asylmottak er den nye oljen