Gode penger: Drosjenæringen tjener rått på transport av flyktninger. Her fra transittmottaket på Refstad i Oslo. FOTO: STEIN J BJØRGE
Gode penger: Drosjenæringen tjener rått på transport av flyktninger. Her fra transittmottaket på Refstad i Oslo. FOTO: STEIN J BJØRGEVis mer

- UDI betaler 50 000 kroner per taxitur

Mens asylbaroner tjener grovt på innkvartering av flyktninger, lever drosjesjåfører godt på transport av de samme flyktningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Taxisjåførene i Østfold tjener nå grovt på å skysse flyktninger til overnattingssteder rundt om i landet, skriver Finansavisen.

De har fastpris for transport av flyktninger fra flyktningemottaket i Råde og ut i landet til Kristiansand, Stavanger, Haugesund og Lillehammer, for å nevne noen.

- Det kjøres fulle maxi-taxier med 16 flyktninger. Prisen til Lillehammer er 25 000 kroner. Det samme er prisen til Kristiansand. Til Stavanger og Haugesund er prisen 50 000, sier en drosjesjåfør i Østfold avisen har snakket med, og forteller at de tar imot med åpne armer.

- Men du må ikke skrive navnet mitt for da blir jeg skviset ut, påpeker han.

Kjøres til Gardermoen Ifølge avisen bader taxisjåførene i Østfold i oppdrag og inntekter fra UDI, og selv de som kun har ordinære drosjer får være med på festen.

De må nøye seg med å kjøre til Gardermoen. Dit er prisen 4000 kroner for fire passasjerer.

- Normalt har vi ikke så mye kjøring til Gardermoen ettersom norske flypassasjerer tar flybussen som koster 250 kroner per passasjer, påpeker taxisjåføren.

UDI avviser: - Vi søker alltid det rimeligste Presserådgiver i UDI, Therese Bergwitz-Larsen, kunne tirsdag ikke gå inn på de nøyaktige takstene, men i en epost i dag skriver hun at UDI nylig inngikk en avtale med Taxisentralen AS i Østfold og Minibuss 24-7 AS om persontransporttjeneste med bruk av 50 seters busser som skal kjøre asylsøkere fra Ankomstsenter Østfold til andre steder i øst-, sør-, og vestlandsområdet.

- Vi har benyttet oss av minibuss, taxi og buss til de rabatterte prisene vi har forhandlet fram i de avtalene vi har, skriver Bergwitz-Larsen.

Bergwitz-Larsen skriver videre at Ankomstsenter Østfold alltid søker å finne det rimeligste, mest hensiktsmessige og tilgjengelige alternativet for transport.

- Vi har registrert til sammen to langturer fra Ankomstsenter Østfold hvor det har blitt benyttet maxitaxier for å transportere asylsøkere: Én til Bergen og én til Haugesund. Det ble gjort fordi det ikke fantes noen andre tilgjengelige alternativer for transport på det tidspunktet.

Flere nyheter: Hegnar: Asylbaronene
Skistjerneparet blir asylbaroner
Hegnar: Asylmottak er den nye oljen