Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UDI-brev antyder over 30.000 asylsøkere i år

Kort tid etter at UDI-direktør Frode Forfang sa at et anslag på 25.000 asylsøkere til Norge i år var for lavt, sendte etaten ut et brev der det ser ut til at den nå venter over 30.000 asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som Forfang sa at det siste anslaget på 20-25.000 var for lavt, ønsket han ikke å komme med et nytt estimat fordi ankomstene fremover er så usikre at det nærmest er umulig å forutsi, skriver VG. To dager senere sendte Utlendingsdirektoratet (UDI) brev til kommunene og fylkesmennene for å klargjøre behovet for nye asylmottak. I brevet kommer det ifølge avisen fram at direktoratet venter flere enn 30.000 asylsøkere til Norge i år.

Det kan føre til enda høyere kostnader for regjeringen, som kommer med et tilleggsforslag til statsbudsjettet for å finansiere flyktningstrømmen. Tilstrømmingen av flyktninger og migranter har allerede vært tema for regjeringens kriseråd minst to ganger, i slutten av september og 14. oktober. Justisdepartementet vil ikke gå i detalj om disse møtene.

Rådets hovedfunksjon er å koordinere tiltak og sørge for at saker som trenger politisk avklaring, blir lagt fram for regjeringen, skriver VG. I rådet sitter toppbyråkrater fra Statsministerens kontor og fire andre departementer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!