Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- UDI er fiskeindustriens største fiende

BÅTSFJORD/TROMSØ (Dagbladet): - Utlendingsdirektoratet (UDI) er fiskeindustriens største fiende, mener Hagbart Nilsen. Han er arbeidsgiver for russiske Alexander Zakharov, som er utvist fordi han ikke spiller volleyball lenger, men jobber i fiskerinæringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle russiske volleyballspilleren ble hentet fra St. Petersburg til Båtsfjord for fem år siden. Da A-laget ble lagt ned, tok Alexander jobb i fiskeindustrien. Det skulle han ikke gjort. Han og familien sparkes nå ut, fem år etter at han ble ønsket velkommen til Norge. De forventer at utvisningen blir iverksatt i løpet av uker.

Vedtaket i Utlendingsdirektoratet (UDI) vekker harme hos Hagbart Nilsen, som eier og driver firmaet Nils H. Nilsen i Båtsfjord. Hagbart Nilsen er blant de tyngste fiskeriaktørene i Finnmark.

- For fiskeindustrien er det tragisk hvordan vi neglisjerer verdifull arbeidskraft. Arbeidskraften vi mangler, finnes i Russland. Russere som jobber i underholdningsbransjen får komme hit. Russere som kan heve kvaliteten på fiskeindustrien, får ikke komme. Forstå det den som kan, sier Nilsen, som også er opprørt over de menneskelige sidene ved å utvise Alexander Zakharov:

- Umenneskelig

- I tillegg til å inneha en kompetanse som det tar nyansatte flere år å oppnå, har Alexander bodd i Båtsfjord i fem år og stiftet familie. Det er umenneskelig av Norge å sende familien hjem til russisk fattigdom.

- Kan du forhindre utvisning?

- Legger strategi

- Vi forsøker nå å legge en strategi. Den nye regjeringen har vist vilje til oppmyking.

- Statsråd Erna Solberg sier til Dagbladet at lovverket kan være endret om ett år. Vil du hente Zakharov og familien tilbake til Norge hvis de må reise hjem nå?

- Først og fremst mener jeg Solberg bør utstede et dekret i påvente av nytt lovforslag.

Hele Norges coronakart