UDI fikk smekk i byretten

Den rasende cubaneren brakk armen på en saksbehandler i Utlendingsdirektoratet (UDI). Men da voldssaken kom opp i Oslo byrett, var det UDI som fikk de fleste smekkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cubaneren gikk løs på saksbehandleren med en trelist, men slipper fengselsstraff for overfallet. I stedet får UDI så ørene flagrer for sin behandling av mannen, skriver VG.

Da den 26 år gamle cubaneren skulle gifte seg, ønsket han å invitere sin mor til Norge for å overvære bryllupet. Via sin tilkommende søkte han om besøksvisum. Etter lang tid fikk mannen til svar at det var han - og ikke hans tilkommende - som ble ansett som den reelle søkeren. Så lenge han ikke hadde arbeids- og oppholdstillatelse i Norge, ville søknaden neppe bli godkjent.

Cubaneren skal ha blitt fortalt at sjansen ville være større etter bryllupet, noe han fant seg i. To dager etter bryllupet troppet mannen opp i UDIs resepsjon og forlangte et svar på stedet. Det fikk han ikke, og da sprakk det for cubaneren.

Byretten nektet å dømme mannen for å ha slått saksbehandleren i den hensikt å skade ham. Voldsofferet ble heller ikke tilkjent oppreisning på 50.000 kroner. Retten la vekt på at den UDI-ansatte «selv har vært med på å skape den frustrasjon som utløste handlingen».

Etter voldsepisoden fikk cubaneren beskjed om å komme tilbake til UDI for å få endelig svar på søknaden. Søknaden var avslått, og mannen ble bedt om å gå. Da han insisterte på å få et klart og begrunnet svar, ringte UDI politiet. Byretten mener UDI ikke hadde noen som helst grunn til det.

26-åringen fikk nedjustert tiltalen kraftig, og ble dømt til 30 dagers betinget fengsel for vold med særlig farlig redskap.

(NTB)